Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MH60R Romeo: Ολοταχώς για την απόκτηση άλλων τριών ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου

Τo «πράσινο φως» της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων Βουλής αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ...




Τo «πράσινο φως» της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων Βουλής αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αγορά επιπλέον 3 αμερικανικών ελικοπτέρων “Romeo.”

Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή της Βουλής είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το απόγευμα. Κατά τη συνεδρίαση η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα ζητήσει την έγκριση για την απόκτηση άλλων 3 ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, έναντι 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση της option που προβλέπεται στη σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών με τη Lockheed Martin. Η σύμβαση αφορά την αγορά 4 MH60R, συνολικού κόστους 285 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η απόκτηση επιπλέον ελικοπτέρων θα επιταχύνει τον χρόνο παράδοσης των ελικοπτέρων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αρχικής σύμβασης η παράδοση των 4 “Romeo” θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2023. Με την ενεργοποίηση της option, σημειώνει η ίδια πηγή, το πρώτο θα παραδοθεί στα τέλη του έτους ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θα εντάξει στο στόλο του άλλα δύο ελικόπτερα το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής αναμένεται να γίνει δεκτή. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το OnAlert, ο πονοκέφαλος για την προμήθεια όχι μόνο των Romeo αλλά γενικότερα για τα εξοπλιστικά προγράμματα που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι ο δημοσιονομικός χώρος που απαιτείται για την εγγραφή των εξοπλιστικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό. Η Γενική διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή διαρκώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Τα ελικόπτερα Romeo θα αντικαταστήσουν μέρος των πεπαλαιωμένων ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού. Τα MH60R ειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν δυνατότητες κατά στόχων επιφανείας, ενώ μπορούν να εκτελέσουν και δευτερεύουσες αποστολές, όπως έρευνας και διάσωσης, διοικητικής μέριμνας, μεταφοράς και εκκένωσης προσωπικού.

Τα Romeo διαθέτουν προηγμένα οπλικά και τεχνολογικά συστήματα. Χρησιμοποιούν αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και στόχευση της απειλής και έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης τα MH60R μπορούν να εκτοξεύουν δύο πυραύλους τύπου NSM (Naval Strike Missiles). Του Κώστα Αλατζά - onalert.gr




---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.