Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Drones: Έρχονται τα δύο ισραηλινά HERON – Έτοιμη η βάση στην Σκυρο να τα υποδεχτεί...

   Έρχονται τα δύο ισραηλινά HERON στην Ελλάδα από το Ισραήλ με FLIR και ραντάρ συνθετικού διαφράγματος. Τα δύο HERON θα φέρουν επίσης συ...



  




Έρχονται τα δύο ισραηλινά HERON στην Ελλάδα από το Ισραήλ με FLIR και ραντάρ συνθετικού διαφράγματος.

Τα δύο HERON θα φέρουν επίσης συστήματα υποκλοπών για αποστολές ELINT – COMINT, συνολικού βάρους 250 κιλών, και θα δίνουν εικόνα σε σταθμό εδάφους.

Θα επιχειρούν από την την 135 Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου.

Η Ινδία οπλίζει τα ισραηλινά drones με πυραύλους Spike ΝLOS σε συνεργασία με το Ισραήλ.

Πρόκειται για drones που οπλισμένα θα χτυπούν τον στόχο τους από το ύψος των 40.000 μέτρων, σε εμβέλεια 25-30 χλμ.

Τα Heron πετάνε και με δορυφορική σύνδεση οπότε είναι δύσκολη η όποια τουρκική παρεμβολή.

Η κίνηση του οπλισμού των Heron θα αλλάξει μία και καλή την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενώ θα αυξήσει την επιθετική ισχύ της Ελλάδα με ένα ικανό όπλο που δεν διαθέτει έως σήμερα.

Tα δύο UAV’s Heron που αποκτήθηκαν με leasing για τρία χρόνια από το Ισραήλ.

Η Israel Aerospace Industries (IAI) προχωρά στην μεταφορά τεχνολογίας στην Βραζιλία και την Avionics Services, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Βραζιλιάνοι να αναπτύξουν ένα νέο μεσαίου και μεγάλου εύρους UAV , με το όνομα «Κυνηγός» (Hunter).

Ο «Κυνηγός» είναι ένα UAV που προέρχεται από το γνωστό «Heron» της IAI, αλλά προσαρμόζεται στις ανάγκες των μελλοντικών χρηστών της κάθε χώρας αγοράς του.

Το Hunter θα είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόματο σύστημα απογείωσης και προσγείωσης και θα μπορεί να εξοπλιστεί με τεράστια ποικιλία εξοπλισμού, σύμφωνα με τις αποστολές του.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit χαρακτήρισε σαν «επιθετική ενέργεια» την απόφαση της Ελλάδας να δημιουργήσει βάση ισραηλινών UAVs Heron (drones) στη Σκύρο.

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το ανακοίνωσαν! Πρόκειται για μια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδας που μπορεί να προκαλέσει πόλεμο», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Η Yeni Akit αποδίδει την απόφαση για τη δημιουργία της ελληνικής βάσης drones στα αποτελέσματα που είχε η χρήση των τουρκικών drones στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, γράφουν τα ΝΕΑ.

«Το γεγονός ότι η Τουρκία άλλαξε τη μοίρα του πολέμου σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο-Καραμπάχ χρησιμοποιώντας τα drones Bayraktar TB2 προκάλεσε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη θάλασσα του Αιγαίου (σ.σ. παρουσία ελληνικών drones)» αναφέρει η Yeni Akit χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.