Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιχμές Κοτανίδου για την επιτροπή των ειδικών: «Έχουμε χάσει το δρόμο, δεν βρίσκουμε βηματισμό»

  Η διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή οδηγείται σε λάθος αποφάσεις. Αίσθηση προκαλούν οι...


 


Η διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή οδηγείται σε λάθος αποφάσεις.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασίας Κοτανίδου για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής των ειδικών αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.


Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή έχει χάσει τον βηματισμό της, ενώ παραδέχτηκε ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις, οι οποίες μεταφέρονται και εσφαλμένα προς τα έξω, χωρίς να προσδιορίσει από ποιο άτομο.


«Στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας», σημείωσε η κα Κοτανίδου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή».

Το έναυσμα για τη σχετική συζήτηση έδωσε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για συγκρούσεις και πλούσιο διάλογο στο εσωτερικό της επιτροπής.

«Μετά όμως βγαίνει ένα χαρτί και το ανακοινώνει η κυβέρνηση, ο κ. Χαρδαλιάς. Μήπως δημιουργεί αυτό ένα πρόβλημα νομιμοποίησης και αποδοχής των μέτρων;», ρώτησε την κα Κοτανίδου ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας η κ. Κοτανίδου είπε: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό τα περισσότερα μέλη της επιτροπής να βγαίνει κάτι σαν δελτίο τύπου με bullets. Π.χ. τώρα πρέπει να φοράμε μάσκα γιατί έχει βρεθεί ότι φέτος που όλοι φοράμε, δεν έχουμε γρίπη. Ένα απλό παράδειγμα που θα έπειθε πολύ κόσμο να τη φοράει. Τα νοσοκομεία φέτος δεν έχουν καμία περίπτωση γρίπης».


Στη συνέχεια άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής:

«Συμφωνώ ότι στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές, όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Οι εμβολιασμοί του νοσηλευτικού προσωπικού

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis σχετικά με τους εμβολιασμούς, έκανε λόγο για ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, όπως το χαρακτήρισε, με πολύ μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού στον Ευαγγελισμό να αρνείται να εμβολιαστεί ακόμη και τώρα. Στους γιατρούς, πρόσθεσε, τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων είναι μικρά.


«Με εντυπωσιάσει ο ισορροπημένος, ρεαλιστικός και εξαιρετικά παιδαγωγικός τρόπος που τοποθετείτε τα πράγματα. Μας προσγειώνετε κ. Κοτανίδου, ως κοινωνία και κοινή γνώμη, και σας ευχαριστώ πολύ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.