Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ρώσοι λένε πως... «Ελληνικά, γαλλικά & ιταλικά πολεμικά πλοία έψαχναν ρωσικό υποβρύχιο στην Α. Μεσόγειο!»

   Αρκετά "φορτισμένο" θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το κλίμα στην Α. Μεσόγειο, που εδώ και αρκετούς μήνες, φαίνεται να &qu...


  


Αρκετά "φορτισμένο" θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το κλίμα στην Α. Μεσόγειο, που εδώ και αρκετούς μήνες, φαίνεται να "μονοπολεί το ενδιαφέρον". Αμερικανοί και Ρώσοι, έχουν "κατακλύσει" την περιοχή καθώς έχουμε είκοσι ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, με αμερικανικό Boeing P-8A, να κάνει πτήσεις πάνω από αυτά.

Την ίδια στιγμή, συνέχεια φαίνεται να δίνεται και στο θρίλερ, στο οποίο έχει εξελιχθεί το «κυνήγι» του ρωσικού υποβρυχίου που πιθανόν να βρίσκεται κοντά στην Κρήτη,

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από ρωσικά δημοσιεύματα, «θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά στο νησί της Κρήτης και να παρακολουθεί το αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ»

Όπως έγινε γνωστό, αρκετά πλοία από διάφορα κράτη που αποτελούν μέρος του στρατιωτικού μπλοκ της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, συμμετείχαν σε προσπάθειες εύρεσης ενός ρωσικού υποβρυχίου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση περιελάμβανε τα πλοία των ελληνικών, γαλλικών και ιταλικών ναυτικών δυνάμεων.Κάποιες λεπτομέρειες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το πώς τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ προσπάθησαν για αρκετές ημέρες να βρουν το ρωσικό "Rostov-on-Don". Το γεγονός ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ "έχασαν" το ρωσικό υποβρύχιο, ανέφερε η "Voennoe Obozrenie".

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως "σήμα που πιθανώς προήλθε από ένα ρωσικό υποβρύχιο" εντοπίστηκε στην περιοχή του ελληνικού νησιού της Κρήτης. Το σήμα φαίνεται να καταγράφηκε από ένα από τα πλοία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο ήταν εκείνη την περίοδο στην περιοχή των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προσπάθεια εντοπισμού του "χαμένου" υποβρυχίου Ροστόφ Ον Ντον από μία από τις φρεγάτες του ιταλικού ναυτικού. Μιλάμε για τη φρεγάτα Luigi Rizzo, η οποία χρησιμοποίησε δυνατότητες ηλεκτρονικών και ραντάρ, αλλά τελικά χωρίς επιτυχία.

Το ΝΑΤΟ φαίνεται πως ανησυχεί εμφανώς από το γεγονός ενδεχόμενης υλικοτεχνικής αποτυχίας, με αποτέλεσμα τα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο να μην λάβουν έγκαιρες πληροφορίες σχετικά τον ρου του ρωσικού υποβρυχίου.

Το αμερικανικό, πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ αποτελεί μια ολόκληρη πλωτή πολιτεία, καθώς έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αντιμετώπισαν προβλήματα με την παρακολούθηση των πετρελαιοκίνητων υποβρυχίων του ρωσικού ναυτικού, την ώρα που η αμερικανική ομάδα του θηριώδους USS Dwight D. Eisenhower βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή.

Έτσι, υπάρχουν υποψίες ότι το ρωσικό υποβρύχιο "Rostov-on-Don" στην περιοχή της Κρήτης, θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ κοντά στον αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και να το παρακολουθεί στενά. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.