Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιάννης Καλανδαρίδης: Ένας Ειδικός Φρουρός με πολλές επιτυχίες

  kopilasiaΓεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Ζάκυνθο αλλά βρήκε το λιμάνι του στο Βόλο. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας που έχει «γεννήσει» σ...


 


kopilasiaΓεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Ζάκυνθο αλλά βρήκε το λιμάνι του στο Βόλο. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας που έχει «γεννήσει» σπουδαίους κωπηλάτες  ο Γιάννης Καλανδαρίδης δε θα μπορούσε να μην πιάσει κουπιά. Το δέσιμο ήταν με την πρώτη ματιά και έμελλε να τον οδηγήσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν καλά καλά κλείσει τα 18 του χρόνια.


Πλέον , με χρυσά και χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες Εφήβων και Νέων Ανδρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις βάζει  ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και στοχεύει σε μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και γιατί όχι και σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Άλλωστε όπως ομολογεί μαζί με τον συναθλητή του τον Θανάση Παλαιοπάνο που αγωνίζονται στην  δίκωπο άνευ έχουν πολλά ακόμα να δώσουν.



 

Πως ξεκίνησες την κωπηλασία. Ποιο ήταν το ερέθισμα ;



 

«Την κωπηλασία την ξεκίνησα εντελώς τυχαία δεν γνώριζα για το άθλημα από οικογενειακούς φίλους οι οποίοι με παρότρυναν να ξεκινήσω».


Είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα φτάσεις να γίνεις Παγκόσμιος πρωταθλητής;


«Στην αρχή δεν ήξερα ότι μπορώ να φτάσω σε τόσο υψηλό επίπεδο και να γίνω παγκόσμιος  πρωταθλητής. Στη συνέχεια όμως βλέποντας και αλλά παιδιά από τον Όμιλο μου να καταφέρνουν να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω και εγώ».


Ποιο ήταν το κίνητρο όλα αυτά τα χρόνια για να δουλεύεις σε πολύ υψηλό επίπεδο;


«Το κίνητρο μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι θέλω κάθε φορά να ξεπερνάω τα όρια μου και να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι κάθε φορά μπορώ και ακόμα καλύτερα». 


Πιστεύεις ότι έχεις φτάσεις το 100% των δυνατοτήτων σου ως τώρα;


« Δεν πιστεύω ότι έχω φτάσει το 100 % των δυνατοτήτων μου, εξάλλου για το άθλημα της κωπηλασίας θεωρούμαι μικρός και πιστεύω πως μπορώ να βελτιωθώ αρκετά ακόμα».


Ποια θα χαρακτήριζες ως την ποιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου;


«Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας ήταν όταν πήρα το πρώτο μου χρυσό παγκόσμιο σαν έφηβος (2016) τότε κατάλαβα ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα στο άθλημα».




Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε στα μεγάλα κουπιά .Είναι επιλογή σου ή έτυχε και πέτυχε;


«Η αλήθεια είναι ότι μ αρέσουν πιο πολύ τα μεγάλα κουπιά αλλά ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι σε αυτά είναι κάτι τυχαίο καθώς είναι στο χέρι του προπονητή κατά κύριο λόγο σε πιο αγώνισμα θα αγωνιστώ κάθε χρονιά». 



 

Σου ταιριάζουν περισσότερο τα μεγάλα πληρώματα ή τα ολιγομελή;



 

«Δεν έχω πρόβλημα. Σημασία έχει να υπάρχει σωστή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του πληρώματος. Μου αρέσουν και τα δυο εξίσου».


Οι τελευταίες επιτυχίες έχουν έρθει στη δίκωπο με τον Θανάση .Θεωρείς ότι βρήκες το ιδανικό σχήμα ;


«Με τον Θανάση τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε πολύ καλή χημεία  . Έχουμε κερδίσει σημαντικούς αγώνες και ακόμα και σήμερα προπονούμαστε μαζί . Πιστεύω ότι ταιριάζουμε αρκετά ,έχουμε όμως ακόμα πολλά να αποδείξουμε».




Στα Γιάννενα το 2019 αγωνίστηκες μπροστά στο ελληνικό κοινό. Πως ήταν η εμπειρία. Θα ήθελες να το ξαναζήσεις;


«Στα Γιάννενα το 2019 ζήσαμε μια πολύ ωραία εμπειρία γιατί πρώτη φορά μας παρακολούθησαν από κοντά τόσοι πολλοί συγγενείς και φίλοι οι οποίοι ήρθαν να δουν τους αγώνες μας. Θέλαμε πολύ να βγούμε πρώτοι και να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος μέσα στην χώρα μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα ήθελα σίγουρα να ξαναζήσω κάτι τέτοιο».


Τον τελευταίο χρόνο ο κορονοιός έφερε τα πάνω κάτω. Απογοητεύτηκες κάποια στιγμή , ένιωσες κούραση με την ολη κατάσταση; Η σε πείσμωσε όλο αυτό;


« Όλο αυτό που έχει συμβεί με τον κορονοιό εμένα έτυχε να με βοηθήσει γιατί πέρυσι τον Φεβρουάριο είχα ένα ατύχημα με την μηχανή και είχα σπάσει το πόδι μου . Όλη αυτή η καθυστέρηση των αγώνων αλλά και η πρόκριση για την Ολυμπιάδα μου έδωσε χρόνο να γίνω απολύτως καλά  και να γυρίσω πίσω στις προπονήσεις εγκαίρως. Έτσι μπορώ να πω ότι αντιθέτως με την όλη κατάσταση με τον κορονοιο τα πράγματα ήρθαν ευνοϊκά για μένα». 



 

Τα κοινόβια στο Σχοινιά είναι πολυήμερα και δύσκολα. Εσύ πως τα αντιμετωπίζεις ;


«Σίγουρα τα κοινόβια είναι δύσκολα. Προσπαθώ να μένω προσηλωμένος στο στόχο μου και στον ελεύθερο μου χρόνο να  απασχολούμαι  με άλλες  δραστηριότητες όπου με ηρεμούν όπως να διαβάζω βιβλία, να παίζω επιτραπέζια, να βλέπω ταινίες ή και να κάνω μια βόλτα με τους συναθλητές μου». 




Μπήκαμε σε χρονιά Ολυμπιακών αγώνων και η Ελλάδα έχει ήδη μια πρόκριση. Πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερες για το Τόκιο;


«Θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει περισσότερες προκρίσεις. Στο τελευταίο πανευρωπαικό κάναμε πολυ καλές εμφανίσεις και πιστεύω πως είναι εφικτό να έρθουν κι άλλες προκρίσεις φέτος».


Ο δικός σου στόχος είναι ένα εισιτήριο;


«Ο δικός μ στόχος είναι σίγουρα ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες αφού από φέτος είμαι πλέον στην κατηγορία των ανδρών.Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μαζί με το πλήρωμα μου και ελπίζω να τα καταφέρουμε». 


Τι θέλεις να πετύχεις από δω και πέρα στη καριέρα σου;


«Θα ήθελα να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες καθώς και να καταφέρω να κερδίσω ένα μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών».


Η επόμενη μέρα που θα σταματήσεις τη κωπηλασία ποια θα είναι για σένα . Τι θέλεις να κάνεις ;  


«Τον τελευταίο χρόνο ανήκω στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό αφού μου δίνει την ευκαιρία να προπονούμαι απρόσκοπτα και παράλληλα να έχω μια επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον. Όταν σταματήσω την κωπηλασία σίγουρα θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με την σχολή μου στην Αθήνα η οποία είναι τα ΤΕΦΑΑ και αργότερα ίσως και με την προπονητική». 


kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.