Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

25η Μαρτίου: Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για «σαμποτάζ» και το σχέδιο για τους ξένους ηγέτες

Σε εγρήγορση και επιφυλακή θα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, με αποκορύφωμα την 25ης Μαρτίου, με τα μέτρα...




Σε εγρήγορση και επιφυλακή θα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, με αποκορύφωμα την 25ης Μαρτίου, με τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο κέντρο της Αθήνας να χαρακτηρίζονται δρακόντεια.

  



Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει ξεχωριστό συμβολισμό, λόγω της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ενώ στην Αθήνα θα βρεθούν ξένοι ηγέτες μαζί με τις συζύγους τους και τους ακολούθους τους.

Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που είναι αρμόδιες για τη συλλογή πληροφοριών διαπιστώνουν από ανοιχτές πηγές ότι οργανώνονται συγκεντρώσεις-παρεμβάσεις κατά του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Δεν είναι οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, ωστόσο, αυτές που ανησυχούν την ΕΛ.ΑΣ. αλλά τυχόν αιφνιδιαστικές καταδρομικές ενέργειες με στόχο το «σαμποτάζ» των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ δρακόντεια θα είναι την παραμονή και ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Η Αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τη στρατιωτική παρέλαση, ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Η φετινή παρέλαση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, λόγω της έλευσης στην Αθήνα ηγετών και υψηλών προσωπικοτήτων.

Αυτό σε συνδυασμό με τα ούτως ή άλλως αυξημένα μέτρα για την πανδημία, καθιστά το σχέδιο ασφαλείας απολύτως αυστηρό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην εξέδρα των επισήμων κατά τη στρατιωτική παρέλαση θα βρίσκονται ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτίρια θα είναι σε επιφυλακή ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες.

Οι δρόμοι θα «αποστειρώνονται» σε κάθε διέλευση ξένου ηγέτη, που θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι Έλληνες αξιωματικοί βρίσκονται σε επαφή με τους ξένους συναδέλφους τους, που είναι υπεύθυνοι ασφαλείας για τους ηγέτες που θα επισκεφτούν την ελληνική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, κλιμάκια ξένων υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να κάνουν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Δεδομένο θεωρείται τέλος ότι θα απλωθεί και ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας, γύρω από τις περιοχές όπου θα βρεθούν οι ξένοι ηγέτες. Για το λόγο αυτό θα «επιστρατευτούν» σύγχρονες συσκευές, που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ηλεκτρονικές απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.