Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλοι ζητάνε να κάνουν ασκήσεις με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις... Περιζήτητες μετά το ξύλο στους Τούρκους

Περιζήτητες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω επάρκειας και επιχειρησιακής αρτιότητας. Όλο και περισσότερες ασκήσεις ζητούν από τις ελληνι...





Περιζήτητες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω επάρκειας και επιχειρησιακής αρτιότητας.

Όλο και περισσότερες ασκήσεις ζητούν από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις οι σύμμαχες χώρες της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο λόγος είναι απλός, η Ελλάδα διαθέτει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αλλά και ο ελληνικός Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό, πραγματικά διδάσκουν επιχειρησιακή ετοιμότητα, με αποτέλεσμα οι σύμμαχοι της Ελλάδας να επιδιώκουν συνεχή συνεργασία σε ασκήσεις στην περιοχή.

Το επίπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο υψηλότερο επίπεδο, με τις όποιες υλικοτεχνικές ελλείψεις (σ.σ. ειδικά στο Π.Ν. και τον Στρατό) να καλύπτονται.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX – ADEX (Passing Exercise – Air Defense Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, του Υποβρυχίου (Y/B) ΠΟΝΤΟΣ και τεσσάρων (4) Αεροσκαφών F-16 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Αντιτορπιλικό USS PORTER του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], ενώ παράλληλα αναδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που συνεχώς ενισχύονται», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Tην Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ διαδικτυακή εκπαίδευση σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Κολομβίας επί θεμάτων Αμυντικής Τυποποίησης.

Ειδικότερα, η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα οργάνωσης, διαδικασιών και βέλτιστων πρακτικών που ακολουθούνται διεθνώς, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας στις ΕΔ της Κολομβίας, και πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ και αρμόδιων φορέων των ΗΠΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει το κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υποστήριξης, καθώς και των δυνατοτήτων επέκτασης των κοινών δράσεων των δύο χωρών.

Να θυμίσουμε τις ασκήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και με τη Σαουδική Αραβία, όπου ξεχώρησαν η ελληνική Π.Α. και το Π.Ν.

Να πούμε ότι η Φ/Γ ΥΔΡΑ βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ με την SNMG2 από το Ισραήλ στη Σικελία για την Dynamic Manta 2021, η Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ ανοιχτά Λιβύης και η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.