Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Επί Θύραις» τα M1117 Guardian, οι σκέψεις για την αξιοποίηση, έχουν ρόλο στο Ναυτικό και την Αεροπορία;

Σημαντικές εξελίξεις στο πρόγραμμα προμήθειας των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας (ASV: Armored Security Vehicle) M1117 Guardi...





Σημαντικές εξελίξεις στο πρόγραμμα προμήθειας των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας (ASV: Armored Security Vehicle) M1117 Guardian από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ αναμένονται στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, ο σχετικός φάκελος με την επίσημη απάντηση στην Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA: Letter of Offer and Acceptance), διαβιβάστηκε από το ΓΕΣ στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) και στη συνέχεια, εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να αποσταλεί στις ΗΠΑ.

Με βάση τα μέχρις στιγμής δεδομένα τα οχήματα θα παραληφθούν με τον οπλισμό που διέθεταν σε υπηρεσία στον Στρατό των ΗΠΑ: αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων Mk-19 διαμετρήματος 40 χλστ., βαρύ πολυβόλο M2HB διαμετρήματος 0,50 ιντσών (12,7 χλστ.) και ως δευτερεύοντα οπλισμό πολυβόλο γενικής χρήσης M240H (αμερικανική έκδοση του FN MAG) διαμετρήματος 7,62 χλστ.

Η παραλαβή των οχημάτων με τον οπλισμό τους αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια τους που απαλλάσσει τον Ελληνικό Στρατό από το βάρος της εύρεσης – προμήθειας όπλων για τον εξοπλισμό τους.

Παρά το γεγονός ότι οι τυπικές διαδικασίες για την προμήθεια των οχημάτων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, στο ΓΕΣ έχουν από καιρό αρχίσει τη διαδικασία ανάλυσης – μελέτης και αξιολόγησης διαφόρων επιλογών οπλισμού, ώστε να μεγιστοποιηθεί η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των οχημάτων σε ελληνική υπηρεσία.

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η αποδεδειγμένη ικανότητα και ευρηματικότητα των Στρατιωτικών Εργοστασίων που αναρίθμητες φορές έχουν έμπρακτα αποδείξει τις τεράστιες δυνατότητες στη μελέτη, ανάπτυξη και παραγωγή τεχνικών λύσεων

.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.