Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Lockdown και ναρκωτικά: Αύξηση 80% στην χρήση κοκαΐνης!

Στο δεύτερο lockdown, η χρήση κοκαΐνης από κατοίκους της Αττικής σημείωσε μεγαλύτερη αύξηση και από αυτή του πρώτου. Στο πρώτο lockdow...

Στο δεύτερο lockdown, η χρήση κοκαΐνης από κατοίκους της Αττικής σημείωσε μεγαλύτερη αύξηση και από αυτή του πρώτου.


Στο πρώτο lockdown που είχε επιβληθεί στην χώρα την άνοιξη, τα αποτελέσματα ελέγχου των λυμάτων ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητικά σχετικά με την χρήση ναρκωτικών από τους πολίτες.


Δεν ήταν λίγοι άλλωστε εκείνοι που κατέφυγαν σε αυτοί την λύση, προκειμένου να καταπολεμήσουν την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.


Το ίδιο, ίσως και περισσότερο, ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα και από αυτά που έγιναν τώρα, κατά την διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Έστω και αν αυτή ήταν πιο ελαστική και έχει πιο χαλαρά χαρακτηριστικά από την πρώτη που είχαμε πριν από 10 μήνες.




Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δήλωσε στο iatropedia.gr o Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης, το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπίστωσε πως η χρήση κοκαΐνης στην Αττική σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση, καθώς σχεδόν διπλασιάστηκε.


Όπως ανέφερε λοιπόν, η εξέταση των λυμάτων το περασμένο φθινόπωρο έδειξε αύξηση στη χρήση κοκαΐνης κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.


Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί πως στο πρώτο lockdown η αύξηση που είχε σημειωθεί σε σχέση με το 2019 ήταν της τάξεως του 60%. Κοινώς είχαμε αύξηση στην αύξηση, ύψους 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.