Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το FBI συνέλαβε τον άνδρα που συμμετείχε στα επεισόδια στο Καπιτώλιο, φορώντας μπλουζάκι με το Στρατόπεδο Αουσβιτς

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου και φορο...


Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου και φορούσε ένα μπλουζάκι, όπου αναγραφόταν «Στρατόπεδο Άουσβιτς».

Η εικόνα αυτή προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ και κυρίως στην εβραϊκή κοινότητα, με το FBI στη Βιρτζίνια να συλλαμβάνει τον Ρόμπερτ Κιθ Πάκερ. 

Ο συλληφθείς κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά, διατάραξη της δημόσιας τάξης και παράνομη εισβολή στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι εικόνες του Ρόμπερτ Πάκερ και της μπλούζας του, όπου αναγραφόταν επίσης το μήνυμα «Η δουλειά φέρνει ελευθερία», μια κατά προσέγγιση μετάφραση της διαβόητης φράσης «Arbeit macht frei» (σ.σ. «Η δουλειά απελευθερώνει») που υποδεχόταν τους Εβραίους και άλλους κρατούμενους στην πύλη του Άουσβιτς, προκάλεσαν την οργή και τη δυσφορία της εβραϊκής κοινότητας.

Το FBI ανακοίνωσε, επίσης, τη σύλληψη ενός άλλου υπόπτου για τις βιαιοπραγίες στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, του Ντάγκλας Άλεν Σουίτ, που διαμένει στο Γκρίμστεντ, στη Βιρτζίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.