Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΩΝΕ ΦΡΙΚΗ οι τούρκοι... Μαζί Ελληνικά και Γαλλικά Στρατεύματα με το αεροπλανοφόρο De Gaulle στο Αιγαίο! Συμμετέχουν και οι Αιγύπτιοι...

Χτες το βράδυ έγινε γνωστό από αιγυπτιακές πηγές ότι η γαλλική πολεμική αεροπορία ολοκλήρωσε την κοινή άσκηση με την ινδική αεροπορία με την...





Χτες το βράδυ έγινε γνωστό από αιγυπτιακές πηγές ότι η γαλλική πολεμική αεροπορία ολοκλήρωσε την κοινή άσκηση με την ινδική αεροπορία με την επωνυμία “Desert Knight” και η επόμενη στάση της θα είναι στα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Η γαλλική πολεμική αεροπορία συμμετείχε στην αποστολή με 4 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, 2 αεροσκάφη A400M και 1 αεροσκάφος A330 MRTT.

Μη επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να έχουμε άσκηση Γάλλων , Ελλήνων και Αιγυπτίων στην Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα.

Μόνο με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτικές συνεργασίες η χώρα μας θα μπορέσει να αντιπαραταχθεί στις πολύ παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας που παίζει ένα λίαν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας όλες τις συνθήκες και συμβάσεις έναντι της Ελλάδος.Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι έρχεται απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, με Αθήνα-Κάιρο, Παρίσι και ΗΑΕ να συντονίζουν τις προσπάθειές τους.

«Χαστούκι» στον Ερντογάν και στα επεκτατικά του σχέδια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποτέλεσε η σχετικά πρόσφατη κοινή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, με τον κωδικό «Μέδουσα», στην οποία για πρώτη φορά θα συμμετείχαν και δύο «ορκισμένοι» εχθροί της Άγκυρας, για αυτό αναμένεται να γίνει ξανά το ίδιο ενώ το αεροπλανοφόρο Ντε Γκωλ θα πλέει στο Αιγαίο.

Για το επόμενο διάστημα θα έχουμε επίσημα τις εξής ασκήσεις:

  • στην άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ», με την ανάπτυξη μακράς εμβελείας αεροπορικών δυνάμεων, που θα συμπεριλαμβάνει έως και 170 αεροπόρους, τέσσερα “Rafale”, δύο Α400M “Atlas” και ένα MTT “Phoenix”.
  • στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που διοργανώνεται εδώ στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 22 Απριλίου με τέσσερα «Μιράζ 2000» και οκτώ “Rafale” στο πλευρό αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεων από το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία.

Στο Παρίσι έχει σημάνει συναγερμός λόγω των ενεργειών της Τουρκίας, καθώς έντονη είναι η ανησυχία της γαλλικής ηγεσίας για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας.

Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί πλέον περιοχή στην οποία η Γαλλία έχει συμφέροντα. Και αυτό εξηγεί τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται ο Εμμανουέλ Μακρόν από τον Ταγίπ Ερντογάν. Το Παρίσι πάντως δείχνει αποφασισμένο να έχει σχεδόν μόνιμη παρουσία στην περιοχή. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.