Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή οι συνάδελφοί της μέσω Facebook... Σε ηλικία 82 χρόνων πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη. Είχε γε...





Τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή οι συνάδελφοί της μέσω Facebook... Σε ηλικία 82 χρόνων πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη.

Είχε γεννηθεί το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Το 1960 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία «Για σένα την αγάπη μου», ακολούθησαν οι ταινίες «Πικρή μου, Αγάπη», «Ο λουστράκος», « Ο χρυσός και ο τενεκές».

Το 1962 ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Τα παιδιά μας οι κέρβεροι», «Κόκκινα φανάρια», «Τελευταίο φθινόπωρο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Πραματευτής», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Ο έμπορος της Βενετίας», «Ιούλιος Καίσαρ», «Η κυρία με το σκυλάκι», «Το κορίτσι με το κορδελάκι».

Μεταξύ άλλων έπαιξε στις ταινίες «Ο Μεγαλέξανδρος» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Τα επόμενα χρόνια πήρε μέρος σε τηλεοπτικές παραγωγές και στις σειρές «Άγνωστος πόλεμος», «Ισιδώρα», «Γιούγκερμαν».Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1999 στη σειρά «Τα φτερά του έρωτα» ενώ το 2003 αποχαιρέτησε και το θέατρο.

«Με έχουν θίξει οι συνθήκες της ζωής μου. Πέρασα στιγμές οικονομικής δυσπραγίας(...) Δεν μπορούσα να είμαι επιλεκτική. Πήγαινα σε δουλειές για τα χρήματα ώστε να επιβιώνω αξιοπρεπώς. Παντρεύτηκα νωρίς, χώρισα νωρίς και δεν ήταν τόσο εύκολα για μένα τα πράγματα. Υπήρξα μαμόθρεφτο και έπρεπε να το αποτινάξω από πάνω μου αυτό» είχε αναφέρει σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις.

Το 2014 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Passa-Tempo», και το 2017 κυκλοφόρησε το τελευταίο της βιβλίο «Χαρούμενα γενέθλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.