Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα «μαλακά» ειδικός φρουρός που αποπειράθηκε να βιάσει κοινωνική λειτουργό - Σοκάρουν οι περιγραφές

Ερμηνεύοντας τις επιεικέστερες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανάπεμψε την υπόθεση στο Εφετεί...

Ερμηνεύοντας τις επιεικέστερες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανάπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Κρήτης

Υπόθεση απόπειρας βιασμού μιας κοινωνικής λειτουργού μέσα στο διαμέρισμά της στην Κρήτη από ειδικό φρουρό, ο οποίος τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, απασχόλησε τον Άρειο Πάγο, υπό το πρίσμα των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.


Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2012 και οι περιγραφές στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης σοκάρουν.



Η άτυχη γυναίκα είχε επιστρέψει στο διαμέρισμά της εκείνο το βράδυ αργά τη νύχτα, έχοντας παραβρεθεί σε πάρτι γενεθλίων φίλης της. Έπεσε αμέσως για ύπνο, αλλά όπως ανέφερε μετά το τραγικό συμβάν δεν ήταν σίγουρη αν είχε κλειδώσει την κεντρική πόρτα του διαμερίσματός της. Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα περίπου στις 6:30 άκουσε θόρυβο και σηκώθηκε να δει τι γίνεται. Τότε αντίκρισε τον κατηγορούμενο ειδικό φρουρό, ο οποίος έχοντας τις προηγούμενες ώρες καταναλώσει αλκοόλ με φίλους σε μπαρ του νησιού, εισέβαλλε στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του διατηρούσε μαζί της μικρής διάρκειας ερωτική σχέση.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο δράστης κατάφερε να εισέλθει στο διαμέρισμα της κοπέλας, έχοντας ανοίξει την κεντρική πόρτα του, η οποία σύμφωνα με την έκθεση του εμπειρογνώμονα, είχε κατασκευαστικό πρόβλημα. Μάλιστα, σε απόσταση 3 cm από τον «αφαλό»  της κλειδαριάς της πόρτας υπήρχαν σημάδια από κατσαβίδι.


Με την είσοδό του στο διαμέρισμα ο δράστης έβαλε τα δάκτυλά του στο λάρυγγa της γυναίκας, την χτύπησε στο κεφάλι μ' ένα φωτιστικό και την έριξε στο πάτωμα. Τότε άρχισε να την γδύνει με σκοπό να την βιάσει και όσο η γυναίκα  αντιστεκόταν εκείνος την χτυπούσε στο σώμα της συνεχώς. «Την έσπρωξε κάτω από το κρεβάτι και ενώ εκείνη αμύνονταν χτυπώντας τον με τα πόδια της και φωνάζοντας εκείνος την απείλησε  λέγοντας τη φράση: "Μην φωνάζεις γιατί θα βγάλω το όπλο. Θα σε σκοτώσω μωρή"».


Στην συνέχεια και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση «την σήκωσε όρθια και συνέχισε να την χτυπά στο σώμα της». Η γυναίκα προς στιγμήν κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε προς την μπαλκονόπορτα. Έπιασε την λαβή της πόρτας για να την ανοίξει προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια. Όμως εκείνος πρόλαβε και την έπιασε από τα μαλλιά. Την ακινητοποίησε και συνέχισε να την κτυπά, σύμφωνα με την απόφαση. Κι ενώ ο δράστης «επιχείρησε να την βιάσει παρά φύση» η παθούσα πήρε το κινητό της από τη θέση που βρισκόταν και με γρήγορες κινήσεις το έβαλε κάτω από το κρεβάτι και πάτησε το πλήκτρο της τελευταίας κλήσης. Στο τηλεφώνημα απάντησε ο αδελφός της  ο οποίος έμενε δίπλα της και τότε εκείνη του φώναξε: «Βοήθεια με βιάζουν».


«Όπα ρε φίλε, και εγώ να βοηθήσω ήρθα…»!


Αμέσως ο αδελφός του θύματος έτρεξε στο διαμέρισμα και χτυπούσε δυνατά την πόρτα. Στο άκουσμα των χτύπων ο δράστης ανέβασε το παντελόνι του, κινήθηκε προς την πόρτα και την άνοιξε.


«Όπα ρε φίλε, και εγώ να βοηθήσω ήρθα», είπε στον αδελφό της κοπέλας και σπρώχνοντάς τον εξήλθε τρέχοντας από το διαμέρισμα. Αμέσως ο αδελφός του θύματος άρχισε να κυνηγά το δράστη με το μηχανάκι του, αλλά δεν κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.


Αντίθετα, ένας γείτονας που έμενε στην ίδια πολυκατοικία, τον κυνήγησε, τον ακινητοποίησε προσωρινά, όμως έπειτα από πάλη ο δράστης κατόρθωσε να ξεφύγει. Τελικά, ο δράστης προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, όπου και εντοπίσθηκε ελαφρά τραυματισμένος.


Αναίρεση στον Άρειο Πάγο


Ενώπιον του Εφετείου ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός ισχυρίστηκε πως η κοινωνική λειτουργός «του άνοιξε την πόρτα λόγω της υπάρχουσας μεταξύ τους ερωτικής σχέσης και ότι πήγε για να της ζητήσει να κάνουν έρωτα, όπως είχαν πράξει δύο φορές το τελευταίο δεκαπενθήμερο».


Ακόμη, ο κατηγορούμενος «δεν αρνήθηκε ότι επέμενε στην παθούσα "να κοιμηθεί μαζί του" και ότι εκείνη αρνιόταν πεισματικά». Η άρνηση αυτή τον εξόργισε διότι, όπως είπε, θίχτηκε ο εγωισμός του, καθώς, μέχρι τότε δεν τον είχε απορρίψει γυναίκα!


Ωστόσο, ο ισχυρισμός του αυτός δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο το οποίο έκρινε κατά πλειοψηφία πως ο ειδικός φρουρός «τέλεσε το έγκλημα της απόπειρας βιασμού, καθόσον άσκησε σωματική βία σε βάρος της εγκαλούσας με σκοπό να κάμψει την αντίσταση αυτής και να την εξαναγκάσει σε κατά φύση και παρά φύση συνουσία, πλην, όμως, ο σκοπός του δεν επιτεύχθηκε».


Το Εφετείο καταδίκασε τον ειδικό φρουρό σε κάθειρξη 7 ετών και 10 ημερών για απόπειρα βιασμού, για  επικίνδυνη σωματική βλάβη και για οδήγηση αυτοκινήτου υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Στη συνέχεια, ο καταδικασθείς προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση.


Ερμηνεύοντας τις επιεικέστερες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανάπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Κρήτης προκειμένου να επανεξετάσει τις ποινές που επιβλήθηκαν για τα αδικήματα: α) της απόπειρας βιασμού και β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Τέλος, από την απόφαση του Εφετείου ο Άρειος Πάγος απάλειψε την παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για 2 έτη, που είχε επιβληθεί στον ειδικό φρουρό, καθώς αυτή έχει καταργηθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.