Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα «Πυρά» πρώην ΥΠΑΜ των ΗΠΑ: «Οι κυρώσεις στην Τουρκία πρέπει να έχουν υψηλό τίμημα!»

  Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 ...

 


Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 βρίσκει σύμφωνο τον πρώην Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μ. Γκέιτς, ο οποίος σε άρθρο του στους New York Times κάνει λόγο για «υψηλό τίμημα».


Ο ίδιος αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία παρά τις συχνές αμερικανικές προειδοποιήσεις θα πρέπει να έχει «υψηλό τίμημα» για την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσει ως μια «εξαιρετική αρχή» αφήνοντας χώρο για την επιβολή ακόμα περισσότερων στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι η Άγκυρα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις ενέργειές της στη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία, οι οποίες αντιβαίνουν στις επιδιώξεις διαφορετικών συμμάχων του NATO και περιπλέκουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξη ειρήνης.

Στο σημείο αυτό λέει χαρακτηριστικά ότι: «δεν πρέπει να αγνοούνται οι ενέργειες κρατών μελών που είναι αντίθετες με τις επιδιώξεις διαφορετικών συμμάχων»

Ο Γκέιτς είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδιώκουν να γίνει το ΝΑΤΟ «συμμαχία δημοκρατιών» και έτσι να σχεδιάζουν κυρώσεις για κράτη μέλη, όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία και ειδικά η Πολωνία, που όχι μόνο τείνουν αλλά έχουν σχεδόν «αγκαλιάσει» τον αυταρχισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άγκυρα διατηρούν την «ψυχραιμία» τους, καθώς ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, ένας από τους «στόχους» των αμερικανικών κυρώσεων, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία δεν επηρεάζονται από τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον.onalert.gr

Με πληροφορίες από: Ahval / Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.