Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έγραψε τους τούρκους στα καταδρομικά του π@π@ρια ο Στρατηγός Φλώρος και πήγε στο Κατσελόριζο!

  Του Χρήστου Μαζανίτη_ Επί δύο ημέρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος περιόδευε σε μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην ...

 



Του Χρήστου Μαζανίτη_ Επί δύο ημέρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος περιόδευε σε μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στο Καστελλόριζο, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης.

Όπως την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, τα τουρκικά μαχητικά ήταν εξαφανισμένα. Ακόμη κι όταν ο Αρχηγός έφτανε στο Καστελλόριζο, όπου την τελευταία διετία έχουν εντείνει τις από αέρος προκλήσεις οι Τούρκοι.

Οι Αρχηγοί των Επιτελείων, έχουν δώσει σαφείς εντολές, υπό τις κατευθύνσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και το δόγμα της μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή πρόκλησης φαίνεται ότι έχει γίνει κατανοητό στους «απέναντι».

Συγκεκριμένα στην Κρήτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε τις επισκέψεις του με την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την 5η Ταξιαρχία Πεζικού. Στην έδρα της Ταξιαρχίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό από το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου, να ανταλλάξει ευχές με το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει το Σταθμό Δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests), για την περιοχή των Χανίων, στο πλαίσιο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού.

Κατόπιν μετέβη στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και ευχήθηκε στο πλήρωμα Υποβρυχίου και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Ναυστάθμου, ενώ τελευταίος σταθμός της παραμονής του στην Κρήτη ήταν η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου. 

Τις μεταμεσημβρινές ώρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφθασε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρογγύλης, εν συνεχεία επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σαμψάκος και κατόπιν επιβιβάσθηκε στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που αυτή την χρονική περίοδο ναυλοχεί στο Καστελόριζο. Η διήμερη περιοδεία για ανταλλαγή ευχών έκλεισε με την μετάβαση στη Ρω και την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό που στελεχώνει το επ' αυτής εδρεύον Επιτηρητικό Φυλάκιο.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως του και της ανταλλαγής ευχών με το προσωπικό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της Μαχητικής Ικανότητας των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και την πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, αλλά και το σύνολο του πλανήτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να την ξεπεράσουμε.

Τέλος ευχήθηκε το 2021 να είναι έτος δημιουργικό σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο τονίζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και την νέα χρονιά.​enikos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.