Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τζέφρι Πάιατ διέψευσε τις φήμες Ρωσόδουλων που υπονομεύουν τον άξονα Ουάσιγκτον, Παρισιού και Αθήνας

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, διέψευσε με ανάρτησή του στο Twitter «είδηση» που μετέδωσε ελληνική ιστοσελίδα, γνωστή γι...





Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, διέψευσε με ανάρτησή του στο Twitter «είδηση» που μετέδωσε ελληνική ιστοσελίδα, γνωστή για τις φιλορωσικές της «τάσεις», που έγραψε για «Επίθεση Τ. Πάιατ σε Ε. Μακρόν & πίεση για αγορά αμερικανικών φρεγατών».

«Συγγνώμη παιδιά, αλλά αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις», τόνισε ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης στην Ελλάδα και συνέχισε:

«Η Γαλλία είναι ο παλαιότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό αντικατοπτρίζεται στη στενή συνεργασία μεταξύ Γαλλικής Πρεσβείας και Αμερικανικής Πρεσβείας (στην Αθήνα). —Συμπεριλαμβανομένου του συχνού συντονισμού μου με τον Πρέσβη Πατρίκ Μεζονάβ σε θέματα East Med».

Εδώ και καιρό «σέρνεται» μια φημολογία σε διαδρόμους και κύκλους των Αθηνών ότι δήθεν οι Αμερικανοί πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει αμερικανικά πολεμικά πλοία αντί γαλλικών.

Πρόκειται για μια φημολογία που αποσκοπεί στην υπονόμευση του άξονα Ουάσιγκτον, Παρισιού και Αθήνας, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Ο Αμερικανός πρέσβης, σε μια σπάνια παρέμβασή του, αποφάσισε να βάλει τέλος στα παραμύθια που διακινούνται.

Ουάσιγκτον, Παρίσι και Αθήνα είναι οι τρεις πρωτεύουσες του Διαφωτισμού. Τρεις σύγχρονες δημοκρατίες που προέκυψαν από επαναστάσεις.

Τόσο το Παρίσι όσο και η Ουάσιγκτον έχουν αποκαλεστεί «νέες Αθήναις» και δικαίως, αφού αναδείχτηκαν σε παγκόσμιους πυλώνες και προμαχώνες της δημοκρατίας, του δυτικού πολιτισμού, συνεχιστές του πνεύματος και γράμματος της Αθήνας. Έλληνες, Γάλλοι και Αμερικανοί πολέμησαν πάντα στα ίδια χαρακώματα υπερασπιζόμενοι κοινές αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.