Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προβοκάτσια σε ΡΩ - Στρογγύλη και το γεωτρύπανο YAVUZ στην Υφαλοκρηπίδα μας είναι τα επόμενα σενάρια που εξετάζουν στην Αθήνα...

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις η περιοχή δυνητικής κυριαρχίας, σε απόσταση από 6 έως 12 ναυτικά μίλια, από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, θα είναι...





Για τις Ένοπλες Δυνάμεις η περιοχή δυνητικής κυριαρχίας, σε απόσταση από 6 έως 12 ναυτικά μίλια, από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, θα είναι πιθανό σημείο τριβής.

Τα σχέδια αντιμετώπισης πιθανής τουρκικής κίνησης παραμένουν απόρρητα. Το πρώτο μέλημα είναι να αποτραπεί η παραβίαση της κυριαρχίας, χωρίς τη χρήση πολεμικών μέσων. Μόνο αν οι τουρκικές δυνάμεις προχωρήσουν σε χρήση πολεμικής βίας, τότε οι ελληνικές δυνάμεις θα απαντήσουν. 

Εδώ να προσθέσουμε όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Στόχος" που κυκλοφορεί, πως η ανοιχτή εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πως σε περίπτωση έναρξης εχθροπαξιών σε ένα σημείο της Επικράτειας, η απάντηση μας να είναι σοφδρή και σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης με την τουρκία, σε αέρα στεριά και θάλασσα, από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο...


Ένα από τα σταθερά σενάρια που η Αθήνα εξετάζει από τον περασμένο Αύγουστο είναι της πιθανής προβοκάτσιας στη Ρω και τη Στρογγύλη, τα οποία πλέον δεν έχουν μόνιμους κατοίκους.

Πριν από το ξέσπασμα της νέας κρίσης, σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, στην Αθήνα είχαν εξεταστεί και τα σενάρια για την περίπτωση που η Τουρκία θα στείλει στην περιοχή και πλωτό γεωτρύπανο. Ήδη χθες (14.10.2020) ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα στείλει το Yavuz εκεί όπου (κατά την Τουρκία) ερευνά ήδη το Oruc Reis.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια κρίση διαρκείας, χωρίς χρονικό ορίζοντα. Αν, πάντως, βάλει στην ίδια εξίσωση κανείς τη στάση της Ε.Ε. αλλά και τις εκλογές στις ΗΠΑ, που γίνονται στις 3 Νοεμβρίου κι αν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου 2021, ίσως η Αθήνα να πρέπει να προετοιμάζεται για τρεις μήνες διαρκούς έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.