Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι, πλην Ρουπακιά, ζήτησαν αναστολή

Διέκοψε για τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής το δικαστήριο Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας για τις ανατολές, ο δικηγόρος του...





Διέκοψε για τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής το δικαστήριο Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας για τις ανατολές, ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ότι ο εντολέας του, που καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του.


Να σημειωθεί πως ο Ρουπακιάς, πέραν των ισοβίων, έχει καταδικασθεί και σε 14 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο δικαστήριο έφτασε περί τις 13:30 και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, στο δικαστήριο μετέβη και ο Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, επίσης καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών. Μάλιστα, στο δικαστήριο πήγε και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του και να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, που το δικαστήριο επέβαλε στον γιο του.

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζητούν, για λογαριασμό των εντολέων τους, να τους δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους, δηλαδή να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι περισσότεροι εκ των συνηγόρων υποστηρίζουν πως η εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε για τις ποινές θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στους εντολείς τους και τις οικογένειές τους.

Και για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει εισαγγελική πρόταση, αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη, προκειμένου να αποφασίσει αν και σε ποιους κατηγορούμενους θα χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

Από την απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα αυτό το δικαστήριο, θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν χθες ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.