Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το παίζει πατριώτης ο ΠΩΛΗΤΗΣ της Μακεδονίας... Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα για επέκταση στα 12 μίλια αρχικά στην Κρήτη»

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα για 12 μίλια ξεκινώντας νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νη...





«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα για 12 μίλια ξεκινώντας νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ρ/σ Real Fm, αναφερόμενος στις κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προβεί η Ελλάδα απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

«Όταν υπάρχει τόσο έντονη αμφισβήτηση de facto αμφισβήτηση με έρευνες πιθανότατα εντός των 12 μιλίων, δεν έχεις άλλο τρόπο να το υπερασπιστείς το δικαίωμα από το να το ασκήσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Είναι μονόδρομος η επέκταση στα 12 μίλια άμεσα στην Κρήτη, είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος να μην εμπλακούμε σε σύγκρουση», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η πολεμική σύγκρουση και αποτροπή στα μάτια του διεθνούς παράγοντα είναι η παγίδα στην οποία δεν πρέπει να υποπέσουμε. Δε θα μπορούν να πουν το ίδιο, αν γίνει επέκταση και παραβιάζουν κυριαρχία».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «το δικαίωμα να επεκτείνεις τα ναυτικά μίλια στα 12 είναι δικαίωμα που το έχει κάθε χώρα με βάση του διεθνές δίκαιο. Είναι δικαίωμα που καμία κυβέρνηση δεν το έχει απεμπολήσει. Η εθνική γραμμή είναι ότι αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα που όποτε θέλουμε μπορούμε να το ασκήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.