Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα - Κάηκαν σπίτια - Εκκενώνονται Ανάβυσσος, Π. Φώκαια και άλλοι οικισμοί

Συναγερμός έχει σημάνει από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον οικισμό Φέριζα στα Καλύβια Αττικής και μαίνεται ανεξέλεγκτη,...


Συναγερμός έχει σημάνει από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον οικισμό Φέριζα στα Καλύβια Αττικής και μαίνεται ανεξέλεγκτη, με κατεύθυνση προς Κερατέα, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια. Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, τόνισε ότι η φωτιά είναι τεράστια και αυτήν την ώρα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς οι φλόγες πλησιάζουν την Ανάβυσσο. Όπως είπε εκτός από τον οικισμό Φέριζα έχουν εκκενωθεί επίσης οι οικισμοί Όλυμπος και Άγιος Παντελεήμονας ενώ σύντομα θα βγει ανακοίνωση με οδηγίες προς τους κατοίκους της Αναβύσσου να είναι προσεκτικοί.




Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι έχουν καεί σπίτια.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμαρχος κήρυξε τον Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Φέριζα, ενώ ανακοινώθηκε ότι εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Είμαστε στην Ανάβυσσο όπου υπάρχει μια μορφή ανεξέλεγκτης φωτιάς, καθώς ο σφοδρός αέρας δυσχεραίνει την προσπάθεια όλων των πυροσβεστικών μέσων. Ο άνεμος δυσκολεύει το έργο, καθώς το μέτωπο είναι διάσπαρτο, ενώ εδώ που βρισκόμαστε ο καπνός είναι τόσο πυκνός που δυσκολεύει την αναπνοή. Γι αυτό καλό θα είναι οι πολίτες που δεν έχουν καμία δουλειά προς τα εδώ, εκτός κι αν έχουν κάτι επείγον, να μην έρχονται προς την περιοχή αυτή, ώστε οι δρόμοι να είναι ελεύθεροι. Θεωρώ πως με τον συντονισμό του Αρχηγού και του Αττικάρχη του Πυροσβεστικούς σώματος και όσοι είμαστε εδώ, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν ώστε να αποφύγουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».