Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Με Στρατιωτική Παράταξη οι Γκρίζοι Λύκοι στην Σμύρνη ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ... απελευθέρωση των ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ...!!

Με συνθήματα κατά της Ελλάδας και σχηματίζοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα των Γκρίζων Λύκων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σμύρνη, η εμπρησ...

smyrni

Με συνθήματα κατά της Ελλάδας και σχηματίζοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα των Γκρίζων Λύκων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σμύρνη, η εμπρηστική φιέστα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που ήταν αφιερωμένη στα ελληνικά… Δωδεκάνησα.




Στην προκλητική εκδήλωση κατά της ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, με τίτλο: «Πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα», συμμετείχαν 1.000 μέλη του ακροδεξιού κόμματος, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του Ερντογαν, η τουρκοφιέστα σηματοδοτεί το ξεκίνημα οργανωμένων κινητοποιήσεων εντός και εκτός Τουρκίας, για την επανεξέταση του status των Δωδεκανήσων.

Η πορεία των «Γκρίζων Λύκων» αποτελούνταν από 12 ομάδες, με 80 μέλη – εθνικιστών στη καθεμία, που παρέπεμπε σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων. Παράλληλα 81 νέοι και νέες σχημάτισαν άλλη ομάδα, που παραπέμποντας στις σημερινές 81 επαρχίες της χώρας.

Η επιλογή της ημερομηνίας που πραγματοποιείται η πορεία δεν είναι τυχαία καθώς η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και ξεκίνησε ο διωγμός του κατά κύριο λόγο ελληνικού, αλλά και αρμενικού, πληθυσμού της πόλης. Σήμερα στην Σμύρνη, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις καθώς και επιδείξεις της Πολεμικής Αεροπορίας.