Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηράκλειο... Έσπασαν στο ξύλο Αστυνομικό επειδή τους κορνάρισε... Άρπαξαν δυό χρόνια φυλακή...!!!

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος τριών νεαρών (οι δύο αδέρφια) για την κατηγορία της επικίνδυ...

Αστυνομικός ή μπάτσος ; | Plus: Γνώμες | gazzetta.gr

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος τριών νεαρών (οι δύο αδέρφια) για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης εναντίον 34χρονου αστυνομικού, τον οποίο ξυλοκόπησαν άσχημα επειδή τόλμησε να πατήσει την κόρνα.

Ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, είχε μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.




Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το cretalive.gr δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορούμενους. Επέβαλε ποινή δύο ετών για τα αδέρφια και 30 μηνών στον συγκατηγορούμενο τους, ο οποίος επιπλέον αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας. Οι ποινές και των τριών είναι με αναστολή.

Το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί σε κάθετο στενό δρόμο της κεντρικής οδού των Μοιρών μέσω του οποίου κινήθηκε ο αστυνομικός για να επιστρέψει στο σπίτι του. Το κορνάρισμα για να απελευθερωθεί ο δρόμος είχε αιματηρή κατάληξη.

Οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν ενεπλάκησαν καν στο επεισόδιο όπως τους αποδίδεται (περισσότερο επενέβησαν λένε για να εκτονωθεί η κατάσταση) ενώ ο τρίτος ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός ήταν εκείνος που έριξε αναίτια πρώτος μπουνιά.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι στο προπορευόμενο αυτοκίνητο επέβαινε άτομο που είχε αισθανθεί αδιαθεσία και έτρεξε να του προσφέρει ένα ποτήρι νερό, με τον αστυνομικό να κορνάρει επίμονα.

Αυστηρό μήνυμα κατά της ατιμωρησίας αλλά και όσων επιμένουν να κάνουν χρήση της βίας όταν νιώθουν ότι προσβάλλεται η επικυριαρχία τους έστειλε με την αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι κάποια από τα λεγόμενα του μπορεί να μην αρέσουν στους παριστάμενους αστυνομικούς (αρκετοί ήταν παρόντες σε ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφο τους), όμως έχει μάθει να μην μασάει τα λόγια του, όπως είπε.

Αφού υπενθύμισε ότι το αίμα του Αντισκαρίου ήταν ακόμα νωπό όταν συνέβη το εκδικαζόμενο περιστατικό, τόνισε με έμφαση ότι τις συμπεριφορές αυτές τις συντηρούν η έλλειψη αστυνόμευσης και η ατιμωρησία. Ανέφερε ότι κάποιοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την Αστυνομία ούτε και τη Δικαιοσύνη και υπάρχει μία αρνησιδικία που τροφοδοτεί και ανατροφοδοτεί τη βία.

«Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται. Κάθε γενιά έχει μία πρόκληση: οφείλει να γνωρίσει τον πολιτισμό από την αρχή, να τον μάθει, να τον κερδίσει, να τον διαιωνίσει και να τον μεταβιβάσει. Αν αυτή η αλυσίδα διαρραγεί, αν κοπεί, τότε επιστρέφουμε στην πρωτόγονη εποχή επιβολής δικαίου του ισχυρού» τόνισε με νόημα στην αγόρευση του.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως είπε, τρεις άνθρωποι, συνεπικουρούμενοι από άλλους, κατασκότωσαν στο ξύλο, αυτόν που αμφισβήτησε τη δική τους επικυριαρχία στην περιοχή. Πώς; Με το κορνάρισμα. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Ήταν ένας και ήταν τουλάχιστον τρεις. Δε βρέθηκε κανένας να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα της βίας», όπως αναφέρει το cretalive.