Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ... Ο Ακάρ πήγε στη Λιβύη για να συντονίσει την επίθεση στην Σύρτη...!!!

Ετοιμάζονται για προώθηση στα ανατολικά Τούρκοι-GNA ΟΤούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη, είπε ότ...

Ακάρ, Λιβύη

Ετοιμάζονται για προώθηση στα ανατολικά Τούρκοι-GNA

ΟΤούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη, είπε ότι η χώρα του «θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για τους Λιβύους αδελφούς μας σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Ερντογάν», ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονη στρατιωτική κινητικότητα ενόψει της προώθησης για τη Σύρτη.




«Ο Χαλίφα Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του θα ηττηθούν, η υποστήριξή μας στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας συνεχίζεται», δήλωσε ακόμα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τη Λιβύη, χωρίς ωστόσο να λάβει υπόψιν ότι οποιαδήποτε κίνηση προς τα ανατολικά θα έχει ως αποτέλεσμα και τη στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προωθηθεί προς τη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα, παρά τις προειδοποιήσεις του LNA και της Αιγύπτου, πυροδοτώντας μια σειρά πολεμικών εξελίξεων στη Λιβύη, που εύκολα μπορούν να επεκταθούν στην ανατολική Μεσόγειο.

Στη Λιβύη μετέβη εκτάκτως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ προκειμένου να επανεξετάσουν τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται βάσει του παράνομου μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών. Κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα στην πρωτεύουσα Τρίπολη πραγματοποιήθηκε στρατιωτική τελετή προς τιμήν τους.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά την τελετή, ο Ακάρ και ο Γκιουλέρ πήγαν στη Συμβουλευτική Διοίκηση Συνεργασίας και Κατάρτισης Αμυντικής Ασφάλειας (Defense Security Cooperation and Training Assistance Advisory Command), η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης..pentapostagma.gr