Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - Εργαζόμενοι Δρομοκαΐτειου: «Αντεξουσιαστές βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών»

news4healthΤο σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου με ανακοίνωση του εξέφρασε κραυγή αγωνίας για τη σωματική ακεραιότετητα του προσω...

Εργαζόμενοι Δρομοκαΐτειου: «Αντεξουσιαστές βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών»

news4healthΤο σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου με ανακοίνωση του εξέφρασε κραυγή αγωνίας για τη σωματική ακεραιότετητα του προσωπικού και των ασθενών από διαδηλώσεις αντεξουσιαστών στα Εξάρχεια.





Ειδικότερα, στα Εξάρχεια, στην Κωλέτη 17, σε ιδιόκτητη πολυκατοικία του Δρομοκαϊτειου, στον 1ο όροφο λειτουργεί ξενώνας και στον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο λειτουργούν διαμερίσματα ασθενών στα πλαίσια της αποϊδρυματοποίησης των ασθενών. Συνολικά φιλοξενούνται 25 ψυχικά πάσχοντες ασθενείς.






Ωστόσο, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων πολύ συχνά ο ξενώνας ασθενών στα Εξάρχεια πνίγεται από φωτιές και καπνούς κάθε φορά από αντιεξουσιαστές. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει στην ανακοίνωση του «στο Νοσοκομείο από τύχη έως τώρα δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι ασθενείς και το Προσωπικό βιώνουν απίστευτες καταστάσεις. Κάθε φορά που υπάρχει διαδήλωση αντιεξουσιαστών έρχονται ακριβώς έξω από τα μπαλκόνια στο δρόμο και πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ, βάζουν φωτιές στην είσοδο, σε αυτοκίνητα ότι βρουν μπροστά τους. Οι φωτιές φτάνουν μέχρι τα μπαλκόνια των ασθενών. Το κτίριο και τα δωμάτια των ασθενών πνίγονται στους καπνούς. Οι ασθενείς και το Προσωπικό είναι τρομαγμένοι. Θέλουν να μας αναγκάσουν να πάρουμε από εκεί τους ξενώνες.Επιλέγουν πάντα ως πεδίο μάχης τον δρόμο κάτω από τον ξενώνα».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς «να αναστατώνονται, να παθαίνουν κρίσεις πανικού, να φοβούνται και να επιβαρύνεται η υγεία τους. Έτσι, εγκαταλείπουν τον ξενώνα και να ξανακυλάνε εντός του Δρομοκαϊτειου» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος.

Φόβοι για θανάτους
Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό που περιγράφεται στην ανακοίνωση τους.

«Την Παρασκευή τα μεσάνυχτα είχε πάλι μετατραπεί ο δρόμος έξω από το κτίριο σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Άλλη μια νύχτα τρόμου για τους ασθενείς.Εντός του Νοσοκομείου, ένας πρώην ασθενής, τοξικομανής, γεροδεμένος ο οποίος φυλακίστηκε πολλές φορές, εισέρχεται συνεχώς στα Νοσηλευτικά τμήματα με μαχαίρι. Σπάει πόρτες και παράθυρα για να μπει μέσα στα τμήματα μεσάνυχτα. Απειλεί το Προσωπικό και τους ασθενείς και τους κλέβει χρήματα, χρυσαφικά, ότι βρει. Ειδοποιείται η Αστυνομία, έρχονται τον συλλαμβάνουν αλλά αφήνεται ελεύθερος αφού το Νοσοκομείο δεν κάνει μήνυση. Το Σαββατοκύριακο μεσάνυκτα έσπασε παράθυρα και μπήκε σε τμήματα οξέων. Έχει βάλει το μαχαίρι σε λαιμό συναδέλφων και τους απειλεί. Στα Νοσηλευτικά τμήματα κάνουν βάρδια 2 γυναίκες Νοσηλεύτριες και να φωνάξουν βοήθεια δεν τους ακούει κανείς».

Τέλος όπως αναφέρουν το γεγονός ότι το Δρομοκαϊτειο που εκτείνεται σε έκταση 400 στρεμμάτων δάσους φυλάσσεται μόνο από 10 φύλακες λόγω έλλειψης χρημάτων δε βοηθάει την κατάσταση.

Γι΄αυτό κάνουν έκκληση βοήθειας προτού θρηνήσουμε το θάνατο κάποιο εργαζόμενου ή ασθενή.