Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Ραγδαίες οι εξελίξεις, δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικα με τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, καθώς εκπαιδευτικοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τη μη καταβολή μισ...

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Ραγδαίες οι εξελίξεις, δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικα με τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, καθώς εκπαιδευτικοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τη μη καταβολή μισθών. Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της εταιρείας, την Τρίτη η απόφαση και για την περιουσία των ιδιοκτητών του σχολείου.




Το Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε στη δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Σύμφωνα με το in.gr και τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Αν. Κυριακίδη, ο οποίος εκπροσωπεί πολλούς απλήρωτους εκπαιδευτικούς του εν λόγω σχολείου, σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου έγινε δίκη στο Πρωτοδικείο και εξετάστηκε το αίτημα των εργαζόμενων για: «δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια, καθώς και όλων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη που θεωρούμε ότι είναι συνυπεύθυνα για την οικονομική καταστροφή των Εκπαιδευτηρίων, διότι μέσω της αποκλειστικής τους διαχείρισης και της ελλειπούς χρηματοδότησής τους, τα οδήγησαν στην κατάρρευση».



Το δικαστήριο δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και επιφυλάχθηκε να απαντήσει το πρωί της Τρίτης, 7 Ιουλίου, αναφορικά με τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη.

Σε ένα μήνα θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιδίκασης των οφειλομένων μισθών και αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους.




Σύμφωνα με τον δικηγόρο «οι εκπαιδευτικοί-εντολείς μου παρείχαν μέχρι τελευταία στιγμή την εργασία τους, ακόμα και εν μέσω lockdown. Πρέπει δε να τονισθεί ότι από τη 2η μέρα κλεισίματος των σχολείων λόγω Covid-19, οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, με ταχύτατα αντανακλαστικά και άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες, παρείχαν μάθημα εξ αποστάσεως σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χαθεί τίποτα από τη σχολική χρονιά.

Ύστερα από τρεις μήνες αμισθί εργασίας, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι των Εκπαιδευτηρίων και οι οικογένειές τους έχουν φθάσει σε οικονομικό και εργασιακό αδιέξοδο, ενώ κανείς δεν τους ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εργασιακές τους σχέσεις.

Το γραφείο μας, κατόπιν συνεννόησής μου με αρμόδιες Υπηρεσίες, ξεκίνησε νομική διαδικασία προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί να απεμπλακούν από το αδιέξοδο αυτό και να μπορέσουν να προγραμματίσουν την επόμενη μέρα, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνθρωποι ώριμης εργασιακής ηλικίας που θα πρέπει να ψάξουν πολύ για να ξαναβρούν μια θέση εργασίας εφάμιλλη αυτής που είχαν στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Οι στιγμές για τα Εκπαιδευτήρια είναι κρίσιμες με διαφαινόμενη την αναστολή λειτουργίας τους. Ωστόσο, ακόμα πιο κρίσιμες είναι για τους εργαζομένους τους, οι οποίοι πρέπει να συσπειρωθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να ανταμειφθούν για τη συμπαράσταση και τον αγώνα που έχουν κάνει όλο αυτόν τον καιρό, βάζοντας πλάτη για χάρη των μαθητών τους, τη στιγμή που η διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων, δυστυχώς, αδιαφορούσε για το παρόν και κυρίως μέλλον τους.



Ήδη σήμερα, κατόπιν των ενεργειών του γραφείου μας, επικοινώνησε μαζί μας συνάδελφος από πλευράς των Εκπαιδευτηρίων, με τον οποίο θα προσπαθήσουμε να συνεργασθούμε τις επόμενες μέρες προς όφελος των εντολέων μας, προκειμένου αυτοί να κατορθώσουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα» τόνισε ο δικηγόρος.