Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η πιο ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ σιωπή για την ΑγιάΣοφιά είναι αυτή του Τραμπ...!!! Από την Μέρκελ το περιμέναμε...

Την ώρα που οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εντείνονται ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ τηρεί σ...


Την ώρα που οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εντείνονται ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ τηρεί σιγή ιχθύος. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Έθνους στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου «ο πρώτος που έκανε παρέμβαση ήταν ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι νομοθέτες.




Το αποκορύφωμα ήταν η κοινή δήλωση Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατών στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Από εκεί και πέρα απουσίασε η παρέμβαση Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνήθως τρέχει να τοποθετηθεί όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες».

«Η συμπεριφορά του Τραμπ έχει προκαλέσει κακή εντύπωση και μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις της ομογένειας. Οι ομογενείς ελπίζουν ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα τοποθετηθεί εναντίον της απόφασης. Για να είμαστε όμως δίκαιοι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έκανε μία εξαιρετική δήλωση, την οποία όμως απέρριψε η τουρκική κυβέρνηση και δεν της έδωσε καμία σημασία. Ύστερα από την απόφαση του τουρκικού Ανωτάτου Δικαστηρίου το State Department εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκφράζει την απογοήτευσή του. Όμως αυτή η δήλωση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του κ. Πομπέο. Μου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί "έβαλαν νερό στο κρασί τους"» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Στο μεταξύ περιμένουμε και άλλες ανακοινώσεις από μέλη του Κογκρέσου ενώ ομάδα νομοθετών σκέφτεται και άλλες ενέργειες. Μία καταδίκη του Ερντογάν από το Κογκρέσο θα ήταν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα και ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με κάποιο άλλο μήνυμα. Δηλώσεις έκανε και ο Τζο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση Ερντογάν και τον κάλεσε να αναιρέσει την απόφασή του. O Μπάιντεν προέβη σε αυτή την ανακοίνωση για να ικανοποιήσει το κομματικό του ακροατήριο (ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί ομογενείς). Δυστυχώς ο Ερντογάν απέδειξε χθες όσα προειδοποιούσαμε. Δηλαδή ότι οι δηλώσεις και οι καταδικαστικές ανακοινώσεις του δεν τον πτοούν. Η μόνη φορά που μίλησε ήταν όταν ο Τραμπ του επέβαλε οικονομικές κυρώσεις για τον πάστορα Μπράνσον» συνέχισε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους.

«Γνωρίζω ότι θα γίνει μία νέα προσπάθεια από Αμερικανούς νομοθέτους για επαναφορά του θέματος των κυρώσεων κυρίως για τους S-400, αλλά νομίζω ότι όσο είναι πρόεδρος της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα το επιτρέψει» κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.