Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΖΙΦΟΣ... Μακρύς ο δρόμος για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο – Ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης, λέει ο Δένδιας

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα όσον αφορά στην συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ολοκληρώθηκε το ταξίδι-αστραπή που είχε ο...

Δένδιας - Αίγυπτος

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα όσον αφορά στην συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ολοκληρώθηκε το ταξίδι-αστραπή που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο Κάιρο.




Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας “ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου”, κάτι που -σε πρώτη ανάγνωση- δείχνει ότι ο δρόμος για την υπογραφή μιας συμφωνίας ανάλογης εκείνης με την Ιταλία μάλλον θα είναι μακρύς.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αίγυπτο ανέφερε:

«Είχα σήμερα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κ. Al Sisi, στον οποίο μετέφερα τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του μετέφερα επίσης τη διακηρυγμένη βούληση της χώρας μας να συσφίξουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Αίγυπτο. Αμέσως μετά είχα μακρές συνομιλίες με τον στενό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό, τον κ. Sameh Shoukry.

Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το Λιβυκό, για την τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος, ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου».