Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντίποινα Τουρκίας σε Ρώμη-Αθήνα για την ΑΟΖ: Τζιχαντιστές στην Λιβύη χτύπησαν πετρελαϊκή εγκατάσταση που τροφοδοτεί την Ιταλία

Ανακατάληψη εδαφών κοντά στην Σύρτη από τον LNA Η Άγκυρα έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα προκαλώντας Ιταλία και Ελλάδα μ...


Ανακατάληψη εδαφών κοντά στην Σύρτη από τον LNA

Η Άγκυρα έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα προκαλώντας Ιταλία και Ελλάδα μετά την χθεσινή συμφωνία για την ΑΟΖ.





Σύριοι μισθοφόροι με εντολή του τουρκικού γενικού επιτελείου στην Λιβύη, εισέβαλαν στο συγκρότημα πετρελαίου Melita και πετρελαική εγκατάσταση που τροφοδοτεί την Ιταλία. Όπως αναφέρουν Λιβυκά ΜΜΕ, πρόκειται για την πρώτη τουρκική αντίδραση στην θαλάσσια συμφωνία μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Η γκάμα των τουρκικών αντιμέτρων προβλέπει πιθανότατα ακόμα και απόβαση Τούρκων Πεζοναυτών από την Ταξιαρχία της Φώκαιας στην Τρίπολη ή την Μισράτα για το έλεγχο της χώρας αν αυτό απαιτηθεί.

Νομίζουμε ότι από χθες στην Άγκυρα οι Τούρκοι ετοιμάζουν σίγουρα την δική τους αντίδραση κατά της Ελλάδος αλλά και της Αιγύπτου μετά τα αποτυχημένα σχέδια για διαμοιρασμό της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Ο Ερντογάν ο οποίος χάνει παντού ειδικά στο εσωτερικό του, εκτιμάται ότι μόνο με μια σοβαρή “στρατιωτική επιχείρηση” θα μπορέσει να επιβιώσει στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό, αν δεν τον προλάβει βέβαια ο κυοφορούμενος εμφύλιος πόλεμος που ετοιμάζουν οι αντίπαλοι του, ενώ εκατοντάδες νέοι φυλακισμένοι Γκιουλενιστές προστίθενται στους τρόφιμους των τουρκικών φυλακών κάθε μέρα.

Tυτόχρονα η αντεπίθεση του LNA δυτικά της Σύρτης έχει αποδειχθεί επιτυχής μέχρι στιγμής, καθώς οι δυνάμεις του κατάφεραν να ανακτήσουν αρκετές τοποθεσίες που είχαν καταληφθεί προηγουμένως από την τουρκική κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, οι δυνάμεις του LNA κατέλαβαν την κοιλάδα Jarif, το χωριό Al-Qubayah, και ορισμένα σημεία γύρω από τον δυτικό άξονα της Σύρτης.