Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίδομα 800 και 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθούν τα ποσά τον Ιούνιο -Η προθεσμία για τις υπεύθυνες δηλώσεις επιχειρήσεων

Χιλιάδες εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων τέθηκαν σε αναστολή κατά το διάστημα της καραντίνας, αναμένουν ακόμα το πολυπόθητο επίδο...

Επίδομα εργαζόμενων: Μια σερβιτόρα καθαρίζει τραπέζι σε παραλιακή καφετέρια

Χιλιάδες εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων τέθηκαν σε αναστολή κατά το διάστημα της καραντίνας, αναμένουν ακόμα το πολυπόθητο επίδομα.




Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι πληττόμενων ή κλειστών επιχειρήσεων που δικαιούνται επίδομα 534 ευρώ για τον Μάιο θα λάβουν το ποσό μέχρι και σήμερα, 10 Ιουνίου.

Για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. οικοδόμοι, ηθοποιοί), το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί μετά τις 11 Ιουνίου -πιθανότατα στις 12/06. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Mega, περίπου 700.000 εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα των 534 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν υπέβαλαν τις υπεύθυνες δηλώσεις για τους εργαζόμενους που θέτουν σε αναστολή, εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών, μπορούν να το πράξουν έως και τις 10 Ιουνίου, ώστε οι εργαζόμενοί τους να εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τόσο για πληττόμενες και κλειστές επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν επίδομα ισχύουν ειδικές διευκολύνσεις για τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, η πληρωμή των οφειλών Μαΐου πήρε παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου και το ποσό θα έχει έκπτωση της τάξης του 25% για ορισμένες κατηγορίες (πληττόμενες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι σε πληττόμενες κ.ά).