Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος αναλυτής αποκάλυψε το σχέδιο της Τουρκίας για στρατιωτική κατοχή στη Λιβύη – Απειλή για Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτο

Ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής, Γιουσούφ Κατίπογλου, που βρίσκεται κοντά στην τουρκική κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην ύπαρξη σχεδίου της του...

Τούρκος αναλυτής αποκάλυψε το σχέδιο της Τουρκίας για στρατιωτική κατοχή στη Λιβύη – Απειλή για Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτο

Ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής, Γιουσούφ Κατίπογλου, που βρίσκεται κοντά στην τουρκική κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην ύπαρξη σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης, με τη σύμφωνη γνώμη του ισλαμικού καθεστώτος της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, για την εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη με το πρόσχημα της προστασίας των πετρελαιοπηγών.




Μιλώντας στο αραβόφωνο κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης, επιβεβαίωσε την εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη, η οποία συνίσταται από κλιμάκια των υπηρεσιών πληροφοριών, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, φρεγάτες κι άλλα πολεμικά σκάφη στις λιβυκές ακτές.

«Μην εκπλήσσεστε εάν σας πω ότι ίσως στις ερχόμενες ημέρες θα ακούσουμε για εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στην Ανατολική Λιβύη και στα βόρεια της Λιβύης για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων μετά το τέλος των μαχών που μαίνονται γύρω τους», είπε.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, η Τουρκία έχει σχέδιο να θέσει όλη τη Λιβύη -και την Κυρηναϊκή (Ανατολική Λιβύη)- υπό στρατιωτική κατοχή και να πάρει υπό τον έλεγχό της όλες τις πετρελαιοπηγές της χώρας και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Αυτό σημαίνει παλινόρθωση της οθωμανικής κυριαρχίας στη Λιβύη και μόνιμη στρατιωτική απειλή της Αιγύπτου από τα δυτικά και της Ελλάδας από τα νότια.

Η Τουρκία, επίσης, θα μπορεί τότε να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο με τις προσφυγικές ροές από την Ασία αλλά και με τις προσφυγικές ροές από την Αφρική.

Η Τουρκία, αναπτύσσοντας στρατεύματα δυτικά της Αιγύπτου, σε λιβυκό έδαφος, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει νέα αποσταθεροποίηση της Γης του Νείλου με στόχο την επαναφορά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.

Εάν η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιστρέψει στην εξουσία της Αιγύπτου, θα επιχειρήσει, μέσω Σινά και Γάζας, να αποσταθεροποιήσει το Ισραήλ.

Όσοι επιτρέπουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς στη Λιβύη υπηρετούν τους σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για καταστροφή του Ισραήλ και της Ελλάδας.