Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μικρή Μαντλίν: Η επιστολή του Γερμανού εισαγγελέα στην οικογένεια ότι «το παιδί είναι νεκρό»

Επιστολή προς τους γονείς της μικρής Μαντλίν, απέστειλαν οι Γερμανοί εισαγγελείς, ενημερώνοντάς τους ότι «το παιδί είναι νεκρό». Το περι...


Επιστολή προς τους γονείς της μικρής Μαντλίν, απέστειλαν οι Γερμανοί εισαγγελείς, ενημερώνοντάς τους ότι «το παιδί είναι νεκρό». Το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε ο επικεφαλής Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, αναφέρει ότι η γερμανική αστυνομία έχει αδιάσειστα στοιχεία τα οποία μαρτυρούν ότι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, σκότωσε το μικρό κορίτσι.




Στην επιστολή δεν αποκαλύπτονται τα λεγόμενα στοιχεία, ο εισαγγελέας όμως δεσμεύτηκε προς την οικογένεια πως όλα θα τους αποκαλυφθούν στην πορεία, ενώ θα δουν το «φως» της δημοσιότητας.






Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, η επιστολή αναφέρει πως: «Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι ο ύποπτος έχει σκοτώσει τη Μαντλίν. Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η γερμανική αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που φανερώνουν ότι είναι νεκρή, ωστόσο, δεν τους έχουμε αποκαλύψει λεπτομέρειες».

Σημειώνεται ότι οι γονείς της μικρής Μαντλίν δεν έχουν απαντήσει ακόμα στην επιστολή της γερμανικής δικαιοσύνης. «Φυσικά και καταλαβαίνουμε πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια να "ακούνε" πως η Μαντλίν είναι νεκρή. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε γιατί είναι νεκρή» συμπληρώνει ο Βόλτερς.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Μακάν στην Πορτογαλία άσκησε πιέσεις στη γερμανική αστυνομία προκειμένου να παραλάβει τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι Γερμανοί θα παραδώσουν τον φάκελο όταν θα έχουν κλείσει την υπόθεση και θα έχει εντοπιστεί ο ένοχος της δολοφονίας.

Ο Γερμανός ύποπτος είχε διωχθεί για επίθεση σε 10χρονη
Ο 43χρονος ύποπτος για την αρπαγή κι απαγωγή της Μαντλίν είχε διωχθεί για επίθεση σε μια 10χρονη Βρετανή, δύο χρόνια πριν την απαγωγή της τρίχρονης τότε ΜακΚαν.

Το σοκαριστικό όμως, δεν είναι μόνο οι υποθέσεις της Μαντλίν και της 10χρονης, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν 18 παρόμοιες υποθέσεις στην ακτογραμμή του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας μέσα σε μια περίοδο έξι ετών. Πολλές εξ αυτών, όπως και της 10χρονης, δεν πήραν μεγάλη δημοσιότητα, καθώς τα παιδάκια γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μιας και γονείς έπιαναν στα «πράσα» τον εισβολέα λίγο πριν εισβάλει στις παραθεριστικές κατοικίες.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι γονείς της 10χρονης όταν επέστρεψαν πρόλαβαν να σώσουν το παιδί τους και είδαν τον άνδρα που επιχείρησε να το απαγάγει λέγοντας στην αστυνομία ότι ήταν ένας άνδρας με έντονο μαύρισμα, που μύριζε σκουπίδια σαν να ήταν εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας. Ιδιες αναφορές υπήρξαν κι από άλλα παρ' ολίγον θύματα και γονείς.

Ο Γερμανός εισαγγελέας, που χειρίζεται την υπόθεση, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ανέφερε ότι δεν στοιχειοθετείται η δολοφονία, καθώς δεν έχει βρεθεί ιατροδικαστικό υλικό που να αποδεικνύει ότι η Μαντλίν είναι νεκρή. Αν και την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι η μικρή είναι σίγουρα νεκρή μιλώντας στη βρετανική Mirror είπε ότι «ίσως είναι ακόμη ζωντανή». Ακόμη αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να «δείχνουν» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και δίνοντάς του την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, όπως ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel.

Πηγή: ethnos.gr