Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΧΑΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Τροχαίο στην Κρήτη: Το σπαρακτικό μήνυμα για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Ένα σπαρακτικό μήνυμα με αφορμή τον θάνατο σε τροχαίο του Κρητικού πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ανήρτησε στα social media ο πρόε...


Ένα σπαρακτικό μήνυμα με αφορμή τον θάνατο σε τροχαίο του Κρητικού πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ανήρτησε στα social media ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος πιλότος, με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος, ήταν μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ, Μανώλη Γαρεφαλάκη και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια του και την τοπική κοινωνία αλλά και την Πολεμική Αεροπορία στην οποία υπηρετούσε από το 2012.




Με ανάρτησή του στο facebook, o κ. Λιονάκης, αποχαιρετά τον 33χρονο υπτάμενο, έναν "ακριβό νέο", όπως τον χαρακτήρισε που "κατέκτησε τους ουρανούς και χάθηκε στο δρόμο", ευχόμενος να είναι το τελευταίο θύμα... "Μανώλη ας είσαι ο τελευταίος .. Νάσαι καλοτάξιδος!" αναφέρει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Λιονάκη

"ΚΑΤΕΚΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΧΑΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ένα νέο παλικάρι,ένα δικό μας παιδί,ιπτάμενος στην 115 ΠΜ,ένας ακριβός νέος ,χάνει τη ζωή του χθες βράδυ στο δρόμο .. Το Σουδιανό δρόμο.. Που σε βάζει στα Χανιά,και που συχνά σε οδηγεί στους..ουρανούς!

-Ένας δρόμος στενός με μια λωρίδα ανά Κατεύθυνση και όχι με το καλύτερο οδόστρωμα.

-Ένας δρόμος που η ζωή του μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 100 χρόνια..

-Ένας δρόμος που έχει άπειρες εισόδους και έξόδους προς χωριά των Χανίων.

-Ένας δρόμος που έχει λεύκες στη μία και την άλλη πλευρά, όμορφος δρόμος,αλλά όχι λειτουργικός και ασφαλής για κάποιον που θα έχει έξοδο από το οδόστρωμα.

-Η χοντρή ρίζα της κάθε λεύκας είναι ένα επικίνδυνο τοιχίο που σου κόβει τη ζωή αν βρεθείς πάνω της .

-Ένας δρόμος που πολλές φορές,τα λίγα φανάρια που υπάρχουν στις διασταυρώσεις δεν λειτουργούν.

-Ένας δρόμος που στις δύο του πλευρές έχουν αναπτυχθεί άπειρες εμπορικές και άλλες δραστηριότητες, υπηρεσίες Δημοσίου ,οδηγεί στο Λιμάνι, στην ΕΟ κλπ,με ότι σημαίνει αυτό για την πυκνότητα της κυκλοφορίας.

-Ένας δρόμος που οποιαδήποτε είσοδος η έξοδος από αυτές τις δραστηριότητες σημαίνει αναστροφή,σημαίνει παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής,σημαίνει παραβίαση του ΚΟΚ,σημαίνει ενδεχόμενο τραυματισμό ή θάνατο.!

Γιαυτό:

-Αύριο κιόλας οριοθετήσετε σαν μέγιστη ταχύτητα τα 40 km/h,

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πλευρικές μπάρες στις άκρες του δρόμου,και καλύψτε έτσι την επικινδυνότητα των λευκών.

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πασσαλάκια σε όλο το μήκος του δρόμου ούτως ώστε να απαγορευτούν και να εμποδιστούν τα προσπεράσματα και οι αναστροφές.

-Αύριο κιόλας φτιάξτε στην είσοδο της Σούδας εκεί που διασταυρωνόμαστε για την ΕΟ και την Ακρωτηρίου για το Αεροδρόμιο, κυκλικό κόμβο,όπου θα γίνεται νόμιμα η ανάστροφη όσων θέλουν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία.

-Αύριο κιόλας κυκλικό κόμβο έξω από το ύψος του Μαίχ για να δοθεί και εκεί ίδια δυνατότητα,αλλά και για να έχουμε ανάσχεση της ταχύτητας.





Τοποθετείστε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.Είναι περισσότερο αναγκαίες από πολλά σημεία της ΕΟ.

Κι εσείς παιδιά αγαπήστε την ζωή, τιθασεύσετε την αδρεναλίνη σας. Δυστυχώς το φοβόμαστε..Νέα παιδιά γεμάτα ζωή,πολλές φορές δείχνουν υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους.

Οίηση το λένε!Μεγάλη ιδέα ,αίσθηση ανωτερότητας,παντοδυναμία..

Αν έχετε καταφέρει να φτάσετε πολύ ψηλά στον αθλητισμό,στο στίβο ,στο ποδόσφαιρο,στην κολύμβηση και είστε πρωταθλητές..

Αν είστε πρωταθλητές σε μια πίστα αγώνων.

Αν τραγουδάτε όμορφα και είστε ίνδαλμα των νέων.

Αν μπορείτε να πετάτε ένα αεροπλάνο πολιτικό ή πολεμικό ..

Μη θεωρήσετε ότι μπορείτε με την ίδια ευκολία, με την ίδια ασφάλεια να οδηγήσετε σε ένα δρόμο και ιδιαίτερα σε έναν δρόμο σαν αυτούς της Κρήτης, με συνύπαρξη με τέτοιους οδηγούς σαν αυτούς που έχει το νησί μας ,

Να σκέφτεστε ,ότι είναι δυνατόν να μην τα καταφέρετε. Τα κυβικά ,η νεότητα ,το σφρίγος ,η δύναμη,δυστυχώς πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος για μια ασφαλή οδήγηση σ´ ένα στρεβλό οδηγικό περιβάλλον.

Μανώλη ας είσαι ο τελευταίος ..

Να σαι καλοτάξιδος!

Όλες οι ψυχές που χάνονται είναι αναντικατάστατες .Συνέχισε να πετάς στους ουρανούς σου και να προσέχεις από εκεί τους φίλους σου.Όλες οι ψυχές που χάνονται είναι αναντικατάστατες και μοναδικές .Αλλά μέσα στο σφρίγος της νιότης,σε άκρα υγεία ,εκεί που η πατρίδα ,οι δικοί ,οι φίλοι σε χρειάζονται κι εσύ είσαι στις καλύτερες στιγμές σου,είναι κρίμα ,κι άδικο !

Συλλυπητήρια στους δικούς σου,και μακάρι να σταματήσει κάποτε αυτό το κακό!Όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι γιαυτό!".