Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση με Βιτριόλι: «Ψάχνεται» να δουλέψει στις φυλακές για να μειώσει την ποινή η 35χρονη!

Έχει προφυλακιστεί για την βάρβαρη επίθεση με το βιτριόλι και οι πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές βλέπουν...

βιτριόλι

Έχει προφυλακιστεί για την βάρβαρη επίθεση με το βιτριόλι και οι πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας.

Ο λόγος φυσικά για την 35χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται πως κατέστρεψε την ζωή της 34χρονης Ιωάννας ρίχνοντάς της βιτριόλι στο πρόσωπο.




Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης, 18.06.2020, η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η 35χρονης γυναίκα έχει ήδη… ψαχτεί για το πώς μπορεί να μειώσει την ποινή της.

Πώς θα συμβεί αυτό; Με… εργασία. Κι αυτό διότι οι κρατούμενες μπορούν αν το επιθυμούν να εργαστούν στις φυλακές, είτε στο κυλικείο, είτε σε άλλα πόστα, ώστε να “βοηθήσουν” την υπόθεσή τους και να μειώσουν την χρονική διάρκεια της ποινής τους.

Αυτό ακριβώς έκανε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News η 35χρονη κατηγορούμενη, η οποία σύμφωνα με την διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ζήτησε να μάθει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις κρατούμενες που εργάζονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αίτησή της αφορά στο καφενείο ή την βιβλιοθήκη και θα εξεταστεί από το αρμόδιο συμβούλιο, το οποίο και θα πάρει την απόφαση.

Με… δικό της μπάνιο

Ο θάλαμος στον οποίο κρατείται είναι πιο ευρύχωρος από τα στενά κελιά των φυλακών. Διαθέτει δικό του μπάνιο με τουαλέτα και η 35χρονη βρίσκεται μόνη. Όχι για λόγους ασφαλείας όπως μας διευκρινίζει η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών, αλλά επειδή αυτό επιτάσσουν τα νέα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό.

Το πρωτόκολλο για τις νεοεισερχόμενες κρατούμενες, ακολουθήθηκε πιστά και στην περίπτωση της 35χρονης, που μεταξύ άλλων ζήτησε να ενημερωθεί για τις μέρες και ώρες των επισκεπτηρίων.

Μεταξύ των πρώτων ερωτήσεων που έκανε η 35χρονη, ήταν αν μπορεί να κάνει αγορές από την καντίνα και το εξωτερικό μπακάλικο των φυλακών.