Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ινδία: Ουρές για αγορά αλκοόλ μετά την καραντίνα – Επεισόδια με την αστυνομία

Επεισοδιακή στην Ινδία η πρώτη μέρα χωρίς καραντίνα. Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρές για να αγοράσουν αλκοόλ στο Νέο Δελχί, με αποτέλ...


Επεισοδιακή στην Ινδία η πρώτη μέρα χωρίς καραντίνα. Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρές για να αγοράσουν αλκοόλ στο Νέο Δελχί, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία με γκλομπ.






Έπειτα από 40 μέρες lockdown κατά του κορονοϊού στην Ινδία κάποια γραφεία επαναλειτούργησαν με λιγότερο προσωπικό και η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν πολύ αραιή, εκτός από τα καταστήματα πώλησης αλκοόλ.

Τα μέτρα περιορισμού στη χώρα υιοθετήθηκαν στις 25 Μαρτίου και έχουν παραταθεί από τότε δύο φορές. Πολλά κυβερνητικά αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν τη Δευτέρα (04.05.2020) στις λεωφόρους του Δελχί, ενώ η αστυνομία στα σημεία ελέγχου κοιτούσε προσεκτικά τα αυτοκίνητα προκειμένου να διασφαλίσει ότι σε αυτά δεν επέβαιναν περισσότερα από δύο άτομα. Όλοι φορούσαν μάσκες.


Έως τις 9.30 π.μ. (τοπική ώρα), μία ουρά περισσότερων από 500 ανθρώπων είχε σχηματιστεί έξω από ένα κατάστημα πώλησης αλκοόλ στην περιοχή Καλιάν Πούρι, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, προτού το κατάστημα κλείσει και η αστυνομία χρησιμοποιήσει γκλομπ για να διαλύσει το πλήθος, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Η αστυνομία ζήτησε από ορισμένα καταστήματα να κλείσουν, όπως επιτάσσει εντολή των φορολογικών αρχών, δήλωσε ο Ατζάι Κούμαρ, ένα αξιωματούχος της κυβέρνησης του Δελχί που είναι υπεύθυνος για τα καταστήματα πώλησης αλκοόλ. «Θέλουμε να κρατήσουμε τα καταστήματα ανοικτά», είπε ο Κούμαρ στο Reuters, χωρίς να επεκταθεί.

Ινδία: Φόβοι για εμφάνιση κρουσμάτων μετά την άρση μέτρων
Η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση επιπλέον κρουσμάτων στην Ινδία, όπως έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες, η οποία έχει καταγράψει περισσότερα από 42.500 περιστατικά κορονοϊού και 1.300 θανάτους με σταθερή αύξηση, ωστόσο οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατιδίων επιθυμούν την επανάληψη της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς τα έσοδα λιγοστεύουν και εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς εισόδημα.


“Πρέπει να ετοιμαστούμε να ζήσουμε μαζί με τον κορονοϊό, πρέπει να το συνηθίσουμε”, δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του Νέου Δελχί, Άρβιντ Κετζρίουαλ, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή (03.05.2020) κατά την παρουσίαση των βημάτων για την απομόνωση 97 εστιών (hotspots) μόλυνσης την ώρα που άνοιγε η υπόλοιπη πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στο γειτονικό Πακιστάν, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλησίασε τα 20.000, με 462 θανάτους. Οι αρχές στη Σρι Λάνκα και στο Νεπάλ κατέγραψαν 718 και 75 κρούσματα αντίστοιχα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ