Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

1 εκατ. ευρώ για τη Ferrari του γιου του Σαντάμ Χουσεΐν

newsautoΜια από τις Ferrari που έχει φτάσει στα όρια του αστικού μύθου, είναι η συγκεκριμένη F40 που άνηκε στον γιο του Saddam Hussein και ...


newsautoΜια από τις Ferrari που έχει φτάσει στα όρια του αστικού μύθου, είναι η συγκεκριμένη F40 που άνηκε στον γιο του Saddam Hussein και για πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένη σε ανοιχτό χώρο.





Η πτώση του καθεστώτος Hussein στο Ιράκ, έφερε πολλές βίαιες αντιδράσεις από το λαό που υπέμεινε πολλά στην περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Saddam. Κάποιες από τις αντιδράσεις αυτές, αφορούσαν και στην καταστροφή κάποιων από τα αυτοκίνητα της συλλογής του Uday Hussein, γιού του δικτάτορα- με τις εικόνες των ανταποκριτών ξένων μέσων εκείνης της περιόδου, να μοιράζουν καρδιακά επεισόδια στους petrolheads που έβλεπαν το μένος του λαού (και όχι μόνο) να έχει ξεσπάσει πάνω σε μια από τις άλλες Ferrari του Uday Hussein.

Ένα από τα αυτοκίνητα που διασώθηκαν από την καταστροφή εκείνων των ημερών, ήταν μια F40. Το αυτοκίνητο που μετά την ανατροπή του καθεστώτος, έμεινε για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες καθώς ήταν σε ανοιχτό χώρο, αναζητήθηκε πρόσφατα από φανατικό φίλο της Ferrari που είχε εκφράσει τις προθέσεις του για να αποκτήσει τη συγκεκριμένη F40. Το αυτοκίνητο κατά καιρούς είχε θεαθεί σε φωτογραφίες κατοίκων αλλά και επισκεπτών της περιοχής, να ρημάζει κυριολεκτικά, ενώ με τα χρόνια άρχισαν να «απλώνονται χέρια» πάνω του και να του αφαιρούνται κομμάτια.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε η τελική ανίχνευση για τον εντοπισμό του, μια και κάποιους μήνες τώρα το αυτοκίνητο έχει αποθηκευτεί σε στεγασμένο parking και έχει δεχτεί λίγη περιποίηση αναφορικά με την εξωτερική του εμφάνιση. Ο ενδιαφερόμενος petrolhead ήρθε σε επαφή με τον άνθρωπο που φέρεται να το έχει στην ιδιοκτησία του προκειμένου να το αγοράσει, αλλά όπως προκύπτει, τα διαδικαστικά και η γραφειοκρατία που πρέπει να αντιμετωπίσει, κάνουν το εγχείρημα αδύνατο.



Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έχει τοποθετηθεί ως αντίτιμο για την αγορά του αυτοκινήτου, είναι μάλλον μικρό μπροστά στη δυσκολία που υπάρχει για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου- χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν και το κόστος για την αποκατάστασή του μετά από όλα αυτά τα χρόνια της εγκατάλειψης. Αυτό που μένει μόνο, είναι η θλίψη που προκαλούν οι φωτογραφίες της εμβληματικής F40, που όπως όλα δείχνουν έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματα του κατόχου της, σε αργό και βασανιστικό θάνατο.