Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβανέζος μεγιστάνας με κορωνοϊό που σώθηκε από το «Σωτηρία» ετοιμάζει μεγάλη ΔΩΡΕΑ στην Ελλάδα...!!!

Οταν στις 18 Μαρτίου ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Ταουφίκ Χούρι εισήχθη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» ήταν ένα από τα 31 κρούσματα που είχε αν...

taoufik-jouri
Οταν στις 18 Μαρτίου ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Ταουφίκ Χούρι εισήχθη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» ήταν ένα από τα 31 κρούσματα που είχε ανακοινώσει εκείνη την ημέρα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, Λιβανέζος στην καταγωγή και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας εδώ και χρόνια, Ταουφίκ Χούρι, διαγνώστηκε θετικός μετά από ταξίδι του στο Λονδίνο, σύμφωνα με μία εκδοχή. Η άλλη υποστηρίζει ότι κόλλησε στο περίφημο πλέον δείπνο της 7ης Μαρτίου στο εστιατόριο «Blue Pine», στο οποίο βρέθηκε τυχαία με άλλη παρέα τη βραδιά που έγινε σημείο αναφοράς για πολλούς επώνυμους που νόσησαν μετά. Λίγες ημέρες μετά βίωσε τον εφιάλτη τού να παλεύεις με τον κορωνοϊό για να ζήσεις και γλίτωσε μετά από μια πολύ δύσκολη μάχη διασωληνωμένος και σε καταστολή στη ΜΕΘ. Η μάχη αυτή, που κρατά σχεδόν δύο μήνες, δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού ο επιχειρηματίας παραμένει στο «Σωτηρία». Πριν από αυτό το στάδιο, όμως, προηγήθηκαν 45 πολύ δύσκολες ημέρες. Πρόκειται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και, όπως έλεγαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, η περίπτωσή του, όπως εξελίχθηκε, αποτελεί φαινόμενο. Και αυτό γιατί ο 66χρονος επιχειρηματίας παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια την περίοδο όπου ήταν διασωληνωμένος και το ιατρικό team έπεσε πάνω του, όπως θα έπραττε άλλωστε για οποιονδήποτε ασθενή.





Στη διασωλήνωση προστέθηκε και το μηχάνημα της αιμοκάθαρσης κι έτσι εκείνες οι ημέρες αποδείχθηκαν οι πιο αγωνιώδεις, αφού οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του.

Η ευγνωμοσύνη και η δωρεά

Η μάχη για τη ζωή ήταν καθημερινή και, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, την έδωσε μόνος του, αφού κατά το διάστημα της νοσηλείας του στη ΜΕΘ δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις, ούτε καν από τη σύζυγό του. Η ίδια μάλιστα ενημερωνόταν καθημερινά για τις διακυμάνσεις που παρουσίαζε η πορεία της υγείας του, με τον κ. Χούρι να διαψεύδει τελικά οποιαδήποτε αρνητική πιθανότητα υπήρχε, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του σταδιακά να ανακάμπτει.

Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας νοσηλεύτηκε στην Α’ Πνευμονολογική Κλινική του «Σωτηρία», οι γιατροί της οποίας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές
Το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας αποσωληνώθηκε. Η διαδικασία έγινε σταδιακά κατά τη διάρκεια της προπερασμένης εβδομάδας και είναι ίσως μία από τις πλέον δύσκολες στιγμές, αφού οι ασθενείς νιώθουν σαν να ξυπνάνε από εφιάλτη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Χούρι επανήλθε πλήρως και όσο περνάνε οι ημέρες αισθάνεται όλο και καλύτερα, ενώ ήταν θέμα χρόνου να ανέβει και ψυχολογικά. Γεγονός παραμένει ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα του λείπουν η σύζυγος, οι δύο γιοι και τα αδέλφια του, οι οποίοι κάνουν υπομονή λίγες ημέρες ακόμη μέχρι να τον δουν από κοντά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χούρι νιώθει τεράστια ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό team της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής που τον ανέλαβε και κατάφερε να τον σώσει από τον κορωνοϊό, παρά τις επιπλοκές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Φαίνεται, μάλιστα, απ’ όσα διαρρέουν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, ότι είναι αποφασισμένος να κάνει μια πολύ μεγάλη δωρεά στο «Σωτηρία».

«Ο,τι θέλετε, ό,τι χρειάζεστε, ό,τι σας λείπει να μου το πείτε και θα το φροντίσω εγώ άμεσα», φέρεται να είπε σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολλοί από τους οποίους δεν ήξεραν καν ποιος είναι.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διατεθειμένος να προσφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και όσοι τον ξέρουν πολύ καλά, είναι βέβαιοι ότι θα το πράξει πολύ σύντομα.

Ο Λιβανέζος tycoon


Εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Χούρι είναι ευρέως γνωστός ως ένας από την ισχυρή τριάδα της κολοσσιαίας κατασκευαστικής εταιρείας CCC, η οποία θεωρείται από τις πλέον εύρωστες, έχοντας αναλάβει projects εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ – όλα σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας είναι το Νο 2 στον πανίσχυρο όμιλο που κατασκευάζει από αγωγούς πετρελαίου και τέραστια κτιριακά συγκροτήματα μέχρι terminals αεροδρομίων. Αυτή τη χρονική περίοδο η εταιρεία τρέχει έξι κατασκευαστικά έργα στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στο Καζακστάν, στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η έδρα της εταιρείας είναι στην Αθήνα από τη δεκαετία του ’70, όπως και οι κατοικίες των τριών αδελφών αλλά και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο κ. Χούρι κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ενώ η σύζυγός του Χάλα θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο κοσμικό γίγνεσθαι.

Ο Ταουφίκ Χούρι και η σύζυγός του Χάλα είναι από τα πλέον γνωστά ζεύγη ιδιαίτερα εύπορων Λιβανέζων που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και διατηρούν στενότατες φιλικές σχέσεις με τις πιο ισχυρές οικονομικές δυναστείες
Μένουν σε μια εξαιρετικής αισθητικής κατοικία στα βόρεια προάστια και τα Χριστούγεννα συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε θέρετρα του διεθνούς jet set, όπως το Γκστάαντ και το Σεν Μόριτς.
Το ζευγάρι είναι καλεσμένο στα πιο glam events τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Οπως όμως λένε όλοι όσοι τους γνωρίζουν, παραμένουν πολύ προσγειωμένοι παρά την τεράστια οικονομική τους επιφάνεια, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητα πριν από τέσσερα χρόνια να προσεγγίσουν τον Βασίλη Μπιθαρά, ιδιοκτήτη της εταιρείας ένδυσης BSB, προκειμένου να αγοράσουν την εξοχική κατοικία του στη Μύκονο. Η συγκεριμένη βίλα βρίσκεται στον Αγιο Λάζαρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς, και είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού. Το ζεύγος Χούρι την αγόρασε το 2016 αντί περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Τα καλοκαίρια καλούν συχνά εκεί φίλους τους, αφού διατηρούν στενότατες φιλικές σχέσεις με τα ζεύγη Γκαντούρ και Ζέιν.

Το σπίτι δεσπόζει πάνω σε μια πλαγιά, στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχεί το μάρμαρο ενώ η επίπλωση συνδυάζει το ξύλο και τη minimal αισθητική με τα γήινα χρώματα.

Τα συγκλονιστικά πάρτυ

Το ετήσιο καθιερωμένο πάρτυ του ζεύγους Χούρι είναι από αυτά στα οποία δίνει το «παρών» η αφρόκρεμα του επιχειρείν, της ναυτιλίας και της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας. Πέρυσι τα Χριστούγεννα ήταν η πρώτη χρονιά που δεν έγινε, ωστόσο πολλοί θυμούνται ακόμη αυτό του 2018 στο «Αθηνών Αρένα».




Ηταν Πέμπτη βράδυ και στο γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το pre Christmas Party της οικογένειας Χούρι συγκέντρωσε εκατοντάδες φίλους τους από την υψηλή κοινωνία. Η διακόσμηση στους τόνους του λευκού, με τεράστιες μπάλες να κρέμονται από την οροφή και ψεύτικους λευκούς φοίνικες, κυριαρχούσε στο εσωτερικό του χώρου που είχε μεταμορφωθεί για το συγκεκριμένο event.

Οι καλεσμένοι του ζεύγους Χούρι άρχισαν να προσέρχονται λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός από τα πλέον αγαπητά ζευγάρια της κοσμικής Αθήνας. Παρόλο που επιθυμούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια εικόνα τους, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CCC και η εντυπωσιακή σύζυγός του γνωρίζουν ότι δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον όταν κλείνουν όλο το «Αθηνών Αρένα» για το συγκεκριμένο πάρτυ και για να διασκεδάσουν μαζί με τους φίλους τους, που στη συντριπτική πλειονότητά τους προέρχονταν από τον χώρο του επιχειρείν και της ναυτιλίας και σε πολύ μικρότερο βαθμό από αυτόν της πολιτικής.

Υπήρχαν δύο τεράστιοι μπουφέδες, ο πρώτος με γεύσεις από την ελληνική κουζίνα και ο δεύτερος με φαγητά από τον Λίβανο, όλα σε μεγάλη αφθονία, τα οποία συνδυάστηκαν με εκλεκτά κρασιά. Σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν premium φιάλες ποτών και σαμπάνια Moet για τις κυρίες ως επί το πλείστον, ενώ απίστευτη ήταν η ποικιλία σε γλυκά, τα οποία βρίσκονταν σε έναν πολύ μεγάλο τρίτο μπουφέ και τιμήθηκαν δεόντως από την πλειοψηφία των καλεσμένων.

Ο Ντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ, μαζί με τη σύζυγό του Πόπη απόλαυσε τη βραδιά με τον Κώστα και τη Χριστιάνα Καίσαρη, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Βασίλης Αποστολόπουλος, που προσήλθε με την εντυπωσιακή σύζυγό του Ρόη. Ετεροι προσκεκλημένοι, μεταξύ δεκάδων άλλων, ήταν η οικογένια Γκαντούρ, ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας με τη σύζυγό του, ο επιχειρηματίας Γιώργος Φειδάκης και το ζεύγος Δαλακούρα. Εκείνο το βράδυ η εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου ανέβασε τη διάθεση των καλεσμένων, αφού ο πιο αγαπητός Ελληνας ερμηνευτής τραγούδησε σχεδόν όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

Το πάρτυ κράτησε μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα, ενώ κάποιοι καλεσμένοι συνέχισαν μετά σε γνωστά στέκια του Κολωνακίου, αφού δεν ήθελαν να «κλείσουν» νωρίς αυτή τη λαμπερή βραδιά που τους χάρισαν οι Χούρι, ένα ζευγάρι που, όπως όλοι οι Λιβανέζοι, αγαπούν τη διασκέδαση και θέλουν να περνάνε καλά αυτοί και οι φίλοι τους.