Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία - σοκ: Σχεδόν τριπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων σε 24 ώρες - Συναγερμός μετά τη χαλάρωση

Το Ινστιτούτο Robert Koch, ανακοίνωσε 933 νέα κρούσματα σήμερα ενώ ο αριθμός χθες ήταν 357 - Τις τρεις τελευταίες μέρες το ποσοστό &qu...


Το Ινστιτούτο Robert Koch, ανακοίνωσε 933 νέα κρούσματα σήμερα ενώ ο αριθμός χθες ήταν 357 - Τις τρεις τελευταίες μέρες το ποσοστό "R" της χώρας ήταν πάνω από το 1, κάτι, που εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι η επιδημία επιδεινώνεται

Περίπου μια εβδομάδα αφότου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαλάρωσε τα αυστηρά μέτρα της Γερμανίας, η χώρα ανακοίνωσε σήμερα σχεδόν τρεις φορές περισσότερα κρούσματα COVID-19 από χθες.




Το Ινστιτούτο για τις μολυσματικές ασθένειες, Robert Koch, ανακοίνωσε 933 νέα κρούσματα – αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 357 κρούσματα που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Business Insider, επικαλούμενο το Ινστιτούτο το ποσοστό «R» της χώρας ήταν επίσης πάνω από το 1 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Η ένδειξη 1 στο ποσοστό R σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, ένα μολυσμένο άτομο μολύνει ένα άλλο άτομο. Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το 1 σημαίνει ότι η επιδημία εξαπλώνεται με εκθετικούς ρυθμούς.

Οι καθυστερήσεις στην καταγραφή κρουσμάτων μπορούν να επηρεάσουν τον συνολικό αριθμό και το CNN ανέφερε ότι λόγω στατιστικών αβεβαιοτήτων, το Ινστιτούτο είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί για το εάν τα κρούσματα έχουν πράγματι αυξηθεί συνολικά.

Έχουν περάσει έξι ημέρες από την σημαντική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού με το άνοιγμα των καταστημάτων και των σχολείων.

Η Μέρκελ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι εάν το ποσοστό R υπερβαίνει το 1, το σύστημα υγείας της Γερμανίας θα μπορούσε να κατακλυστεί, σύμφωνα με το Reuters.

Την Πέμπτη, η Μέρκελ καθόρισε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα εφαρμοστεί ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» για να επαναφέρει ή να αυστηροποιήσει το lockdown. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή όπου τα νέα κρούσματα του ιού φτάνουν τα 50 ανά 100.000 άτομα σε περίοδο επτά ημερών.

Τρεις περιοχές – ένα σχετικά μικρό τμήμα της Γερμανίας – έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το «φρένο».

Μετά και τα σημερινά στοιχεία, η Γερμανία είχε καταγράψει 170.508 κρούσματα και 7.533 θανάτους από τον ιό, σύμφωνα με το ινστιτούτο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο στατιστικών στοιχείων Worldometer ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει αναφέρει η Γερμανία σε μία μέρα είναι 6.993.