Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... The Times: Τουρκικά F-16 χτύπησαν τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη

Η βρετανική εφημερίδα «The Times» ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις ακτές της Λιβύης για να υποστηρίξουν ...


Η βρετανική εφημερίδα «The Times» ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις ακτές της Λιβύης για να υποστηρίξουν την επίθεση από τις δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης κατά των δυνάμεων του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ.




Αν και οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι πτήσεις αποτέλεσαν μέρος μιας αεροναυτικής άσκησης, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο χρόνος της αποστολής των τουρκικών F-16, συμπίπτει απόλυτα με την επίθεση του στρατού του Φαγιέζ αλ Σάρατζ κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις στην πόλη Ταρχούνα που ελέγχεται από τον Χαφτάρ, νοτιοανατολικά της Τρίπολης και στην αεροπορική βάση της Αλ-Βατά.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας ανέφερε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν με μικρές δυνάμεις αεροσκαφών, μαχητικών αεροσκαφών και παλαιών ρωσικών και ιταλικών εκπαιδευτικών αεροσκαφών…

Η εφημερίδα προτάσσει ότι ο στόχος της ανάπτυξης αεροσκαφών F16 από την Τουρκία ήταν να στείλει ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του Χαφτάρ, αφού αναφέρθηκε ότι τα ΗΑΕ είχαν συμφωνήσει να προσφέρουν στις δυνάμεις του Χαφτάρ ένα προηγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας.

«Αυτό ήταν ένα προειδοποιητικό σήμα τόσο για τον Χαφτάρ όσο και για τα Εμιράτα ότι οι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ ενδέχεται να αλλάξουν τις αμυντικές επιχειρήσεις σε επιθετικές», δήλωσε ο αναλυτής της Λιβύης, Ανάς αλ Κουμάτι, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Σαντίκ.

Ο Αλ-Κουμάτι πρόσθεσε ότι εάν ηττηθεί ο Χαφτάρ στην Ταρχούνα:

«Θα χάσει τη σημαντικότερη απομένουσα βάση του στη δυτική Λιβύη, αν και είναι ακόμα ασφαλής στα ανατολικά. Το κύριο αποτέλεσμα πιθανότατα θα είναι μια ανανεωμένη ώθηση για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, μπορεί επίσης να τον δυσφημίσει στα μάτια του, τουλάχιστον, των Ρώσων υποστηρικτών του».

Turk Press
The Hellenic Information Team