Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία; «Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τώρα δημοτικά και γυμνάσια»

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία. Δύο απόψεις σε κυβέρνηση και επιστήμονες. Γιατί κάποιοι προτι...



Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία. Δύο απόψεις σε κυβέρνηση και επιστήμονες. Γιατί κάποιοι προτιμούν να μην ανοίξουν τα δημοτικά. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο πρωθυπουργός.

Πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους πάντες, όχι μόνο την κυβέρνηση και τους επιστήμονες, αλλά και τους γονείς.




Τα σενάρια είναι δυο όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr. Είτε θα καθίσουν ξανά στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν οριστικά εντός του Ιουνίου, είτε τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά έως τα τέλη Μαΐου – πρώτα τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά.

Η κυβέρνηση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που σας μετέφερε από χθες το newsit.gr, είναι χωρισμένη στα δυο σε ό,τι αφορά στο πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας φέρεται να θέλει να ανοίξουν, όταν ανοίξουν, όλα τα σχολεία, αλλά η άποψη αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς από τους επιστήμονες, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (23.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες, από τον πρωθυπουργό και με βάση τα όσα θα του προτείνουν οι επιστήμονες.

«Υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία, με πρωταρχική μέριμνα στα μεγαλύτερα παιδιά και την ασφάλεια όλης της μαθητικής κοινότητας» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη. Σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια ακόμα και της σταδιακής επιστροφής και επανέλαβε ότι η σχολική χρονιά δεν χάνεται. Επίσης, επανέλαβε ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις.