Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ... Έκπληκτη η Μόσχα για τις δηλώσεις Χαφτάρ - Λύση με διάλογο στη Λιβύη και όχι με σύγκρουση

Τις δηλώσεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σχολίασαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως αναφέρουν έχουν μείνει «έκπληκτες» ...

Έκπληκτη η Μόσχα για τις δηλώσεις Χ.Χαφτάρ - Λύση με διάλογο στη Λιβύη και όχι με σύγκρουση

Τις δηλώσεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σχολίασαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως αναφέρουν έχουν μείνει «έκπληκτες» από τον επικεφαλής του LNA.

«Υπάρχουν αποφάσεις της συνόδου κορυφής στο Βερολίνο και, το πιο σημαντικό, το ψήφισμα 2510 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί από τους ίδιους τους Λίβυους, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ», σημείωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.




«Τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου στη Λιβύη χωρίς αποκλεισμούς ως μέρος της πολιτικής διαδικασίας, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση», συνέχισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα διατηρεί επαφή με όλα τα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου του Χαφτάρ.

Χαφτάρ: Έλαβα λαϊκή εντολή να κυβερνήσω τη Λιβύη

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρηση του LNA από τη συμφωνία του Σκιράτ του 2015, η οποία οδήγησε στον σχηματισμό της κυβερνητικής Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Είπε επίσης ότι ο LNA λαμβάνει τώρα τον έλεγχο της χώρας.

Η πολιτική συμφωνία της Λιβύης για την επίλυση της εσωτερικής σύγκρουσης υπεγράφη στο Σκιράτ του Μαρόκου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 17 Δεκεμβρίου 2015.

Το κύριο σημείο του εγγράφου αναφερόταν στον σχηματισμό ενδιάμεσης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου δύο ετών.

Η διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών προβλεπόταν στη συμφωνία, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.