Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι θα βγουν από το lockdown του κορονοϊού

Εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη της επιστροφής της κοινωνίας στην κανονικότητα , β...



Εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη της επιστροφής της κοινωνίας στην κανονικότητα , βρίσκεται η κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα για τη μη εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού έως και τις 4 Μαΐου.




Όπως πληροφορείται το OnAlert , μέχρι στιγμής τα Γενικά Επιτελεία δεν έχουν αποφασίσει ποιος ακριβώς θα είναι ο τρόπος μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στην επόμενη μέρα του κορονοϊού καθώς περιμένουν τη γνωστοποίηση, δια στόματος πρωθυπουργού, του σχεδίου εξόδου της χώρας από τα έκτακτα μέτρα «κοινωνικής απόστασης».

Όλες οι αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από σήμερα μέχρι τις 4 Μαΐου, οπότε ισχύουν ως έχουν τα περιοριστικά μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες , μετά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρχηγών των Επιτελείων και των επικεφαλής των Διευθύνσεων Υγειονομικού των τριών κλάδων προκειμένου , σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, να αποφασιστεί ο ακριβής τρόπος άρσης των περιοριστικών μέτρων στη στρατιωτική κοινότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, δεν είναι απίθανο η αναστολή των αδειών και εξόδων των στρατευσίμων, αλλά και ο εγκλεισμός των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών να ισχύσει και τον μήνα Μάιο ή μέχρι τα μέσα του μήνα.

Σε ότι αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το επικρατέστερο σενάριο είναι να ισχύσει ότι θα ισχύει για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η κατάταξη των στρατευσίμων της 2020 Γ’ ΕΣΣΟ για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ) και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και της 2020 Β’ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουνίου 2020, όπως ήδη έχει αποφασιστεί . Την ημέρα κατατάξεως των στρατευσίμων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διανέμεται πακέτο που θα περιέχει αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ.

Η στρατιωτική δραστηριότητα θα επανέλθει σταδιακά και εκτιμάται ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εθνικές ασκήσεις, ενώ σε ότι αφορά τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε διακρατικές και Διεθνείς ασκήσεις αυτό θα αποφασιστεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.