Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ... Τιμές «ευκαιρίας» από τους διακινητές: Με 50 δολάρια το πέρασμα στη Λέσβο

Τις τιμές «ευκαιρίας» από τους διακινητές έτσι ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στη Λέσβο παρουσιάζει σε σχετικό της ρεπορτάζ...

Τιμές «ευκαιρίας» από τους διακινητές: Με 50 δολάρια το πέρασμα στη Λέσβο

Τις τιμές «ευκαιρίας» από τους διακινητές έτσι ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στη Λέσβο παρουσιάζει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» ενώ παράλληλα εστιάζει στην προσπάθεια της Τουρκίας για τη διαμόρφωση ογκώδες μεταναστευτικού κύματος προς την Ελλάδα.




Ειδοποιήθηκαν πριν από αρκετές ημέρες στην Κωνσταντινούπολη όπου διέμεναν ότι «άνοιξαν τα σύνορα» και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με κάθε πρόσφορο μέσο στα τουρκικά παράλια, με λεωφορεία ακόμη και με υπερφορτωμένα Ι.Χ. και με δίκυκλα. Το αντίτιμο στους διακινητές για το ταξίδι στη Λέσβο κόστισε σε κάποιους μόλις 50 δολάρια το άτομο. Πραγματική ευκαιρία σε σχέση με τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί για το πέρασμα στα ελληνικά σύνορα. Όσα είπαν στην «Κ» οι νεοαφιχθέντες στη Λέσβο, επιβεβαιώνουν την οργανωμένη προσπάθεια της Άγκυρας να διαμορφώσει ένα ογκώδες μεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα μας.

Η ανησυχία για το νέο μεγάλο κύμα αφίξεων από τα τουρκικά παράλια και τη συνακόλουθη προοπτική περαιτέρω αύξησης του αριθμού φιλοξενούμενων έφερε οργισμένες αντιδράσεις και προκάλεσε ακραίες καταστάσεις στο νησί.

Περισσότερες από δέκα βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα παράλια της Λέσβου, τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια πλευρά του νησιού. Οι κάτοικοι της Μόριας σε αγανάκτηση από τις αφίξεις, έκλεισαν την Κυριακή από το πρωί τις δύο εισόδους που οδηγούν στον καταυλισμό, απαγορεύοντας τις κλούβες του Λιμενικού να μεταφέρουν τους νεοεισερχόμενους για την καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.