Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνοριοφύλακες Εβρου: Οι Τούρκοι φέρνουν με στρατιωτικά οχήματα τους μετανάστες στην όχθη του ποταμού [βίντεο]

Η μάχη στον Εβρο για να μην περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες συνεχίζεται και στις όχθες του ποταμού, όπως αναφέρουν οι συνοριοφύλακες....

Βάρκες με μετανάστες στον Εβρο

Η μάχη στον Εβρο για να μην περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες συνεχίζεται και στις όχθες του ποταμού, όπως αναφέρουν οι συνοριοφύλακες.

Σήμερα, πέμπτη ημέρα της κρίσης που έχει προκαλέσει η Τουρκία στα σύνορα και ενώ η πίεση στις Καστανιές έχει μειωθεί, οι μετανάστες κινούνται νότια και επιχειρούν να περάσουν με βάρκες από τον ποταμό.




Ο πρόεδρος της Ενωσης συνοριακών φυλάκων του νομού Εβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφερε πως οι Τούρκοι συνεχίζουν να στέλνουν προς τα σύνορα τους μετανάστες και μάλιστα αποκάλυψε πως αυτό γίνεται ακόμα και με στρατιωτικά οχήματα.

«Πάμε στο 5ο κρίσιμο 24ωρο της φύλαξης των συνόρων της χώρας μας. Νομίζω ότι μέχρι αυτή τη στιγμή κρατάμε γερά και τα καταφέρνουμε πάρα πολύ καλά όχι μόνο με την στήριξη των ντόπιων ακριτών, αλλά και όλων των Ελλήνων
είναι κάτι πάρα πολύ συγκινητικό και μας ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ηθικό για να φυλάμε τα σύνορά μας
Βλέπουμε ότι από χθες υπάρχει μία εκτόνωση τουλάχιστον στις Καστανιές εκεί στο χώρο του τελωνίου. Εχουμε μία μεγάλη πίεση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο τμήμα του Έβρου
Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα και συνεχίζουν να στέλνουν αυτούς τους ανθρώπους με λεωφορεία, με ταξί, με οποιοδήποτε μέσον ακόμα και με στρατιωτικά οχήματα. Τους κατεβάζουν κοντά στις όχθες του ποταμού και από εκεί να τους δείχνουν το δρόμο για να περάσουν στη χώρα μας.

Εμείς όμως είμαστε εκεί, αντιστεκόμαστε και θα κρατήσουμε τα σύνορά μας ζωντανά».

Βίντεο με φορτηγά που μεταφέρουν μετανάστες στον Εβρο

Φορτηγά μεταφέρουν τους μετανάστες στις όχθες του ποταμού Εβρου και εκείνοι προσπαθούν να το διασχίσουν με φουσκωτές βάρκες.