Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Washington Post: Αυτοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της έντασης ΗΠΑ - Ιράν

Η ένταση στη Μέση Ανατολή, και οι πολεμικές ιαχές από τις ΗΠΑ, κυρίως, αλλά και από το Ιράν έχουν έναν μεγάλο κερδισμένο, σύμφωνα με την...

Ιράν, μέση ανατολή / Φωτογραφία από χρηματιστήριο Wall Street

Η ένταση στη Μέση Ανατολή, και οι πολεμικές ιαχές από τις ΗΠΑ, κυρίως, αλλά και από το Ιράν έχουν έναν μεγάλο κερδισμένο, σύμφωνα με την Washington Post.




Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι λόγω της όξυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν εταιρείες – κολοσσοί της βιομηχανίας όπλων, όπως οι Lockheed Martin, Raytheon και Northrop Grumman, «είδαν» τις αξίες των μετοχών τους να… εκτοξεύονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η Washington Post προβλέπει ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ δεν θα παύσει στο άμεσο διάστημα και ότι «δισεκατομμύρια δολάρια φορολογούμενων» θα συνεχίσουν να δαπανώνται για τους εξοπλισμούς των Αμερικανών στην περιοχή.

Πόσα κερδίζουν οι βιομηχανίες όπλων από την κρίση ΗΠΑ – Ιράν

Οι εν λόγω βιομηχανίες, κατά την WP, έχουν ήδη βγάλει «χρυσά» κέρδη από τους πολυετείς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Διαβάστε στο economistas όλο το ρεπορτάζ για τους μεγάλους κερδισμένους της Wall Street από την ένταση στη Μέση Ανατολή.