Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε επιφυλακή η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ – Φόβοι για πυραυλικές επιθέσεις

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα εντός του Ισραήλ. Η αμερικανική πρεσβεί...


Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα εντός του Ισραήλ. Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ έχει μετατραπεί σε φρούριο, ενώ στους Αμερικανούς πολίτες έχουν δωθεί οδηγίες για τη διαχείριση πιθανής κρίσης.







Οι Ιρανοί και οι φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που επιχειρούν σε χώρες πλησίον του Ισραήλ, βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης, μια διαδικασία που δεν θα διαρκέσει πολύ, με σκοπό να πλήξουν αμερικανικούς και πιθανόν ισραηλινούς στόχους στη Μέση Ανατολή, αλλά και αλλού.

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς για «αυξημένη ένταση» στην περιοχή, η οποία μπορεί να «οδηγήσει σε κινδύνους ασφαλείας για τους πολίτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό», στον απόηχο των απειλών της Τεχεράνης για σκληρά αντίποινα μετά τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού Κασέμ Σολεϊμάνι.

«Η πρεσβεία ενθαρρύνει τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια, καθώς απειλητικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών επιθέσεων, λαμβάνουν χώρα αιφνιδιαστικά».