Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ...!!! Πυραυλικές Επιθέσεις σε Αμερικάνικες Βάσεις...!!! F-35 Απογειώθηκαν και επιχειρούσαν εναντίον Ιρανικών στόχων...!!!

To Fox News επικαλούμενο ανώτατες στρατιωτικές πηγές, επιβεβαιώνει σειρά επιθέσεων σε αμερικανικές στρατιωτικές δομές στο Ιράκ. Μεγάλο...



To Fox News επικαλούμενο ανώτατες στρατιωτικές πηγές, επιβεβαιώνει σειρά επιθέσεων σε αμερικανικές στρατιωτικές δομές στο Ιράκ. Μεγάλος αριθμός πυραύλων φέρεται να εκτοξεύτηκε από το Ιράν, πλήττοντας τουλάχιστον δύο αμερικανικές βάσεις.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην αεροπορική βάση Al Assad στο Ανμπάρ, καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για πυραυλική επίθεση στη βάση Taji, βόρεια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές, έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή σημαντικές ζημιές.




Εν τω μεταξύ, η κρατική τηλεόραση του Ιράν ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη εξαπέλυσε «δεκάδες» πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον στρατευμάτων του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ.

«Έχουμε επίγνωση των επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ. Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διαβουλεύεται με την εθνική ομάδα ασφαλείας», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, καθώς ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατέφθαναν εκτάκτως στο Λευκό Οίκο.

Τουλάχιστον έξι μαχητικά F-35As της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) έχουν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Al-Dhafra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενδέχεται να προετοιμάζονται για επιχειρήσεις εναντίον ναυτικών στόχων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) σε περιοχές του Περσικού Κόλπου και του Στενού του Ορμούζ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ισραηλινές πηγές.

Αξιωματούχοι των IRGC προειδοποιούν ότι εάν το τα F-35A της USAF εκτελέσουν οποιαδήποτε αεροπορική επιδρομή κατά στόχων στο Ιράν ή φίλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, η αεροπορική βάση Al-Dhafra στα ΗΑΕ θα στοχοποιηθεί άμεσα, ενώ πιθανοί στόχοι είναι και το Ντουμπάι και η Χάιφα. Πάνω από 12 F-35A της 388ης πτέρυγας μάχης φιλοξενούνται στην εν λόγω βάση. Κάλεσαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν άμεσα όλες τις δυνάμεις τους από την ευρύτερη περιοχή