Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση με πυραύλους σε αμερικανο-βρετανική βάση έξω από την Βαγδάτη! Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη...

Τουλάχιστον πέντε πύραυλοι έπληξαν βάση στην οποία εδρεύουν Αμερικανικά και Βρετανικά στρατεύματα στην Βαγδάτη. Όπως ανακοίνωσε το υ...


Τουλάχιστον πέντε πύραυλοι έπληξαν βάση στην οποία εδρεύουν Αμερικανικά και Βρετανικά στρατεύματα στην Βαγδάτη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι πύραυλοι έπληξαν την βάση al-Taji 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.




Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (07/01/2020) και δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και την έκταση των ζημιών.

Είναι «σαφές» ότι το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις εκτοξεύοντας «τουλάχιστον δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους» εναντίον δύο βάσεων που χρησιμοποιεί ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στη φάση «της αποτίμησης των ζημιών της μάχης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι βάσεις οι οποίες στοχοθετήθηκαν ήταν η Άιν αλ Άσαντ και άλλη μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Στέφανι Γκρίσαμ.