Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...!!! Διάγγελμα Τραμπ σε λίγες ώρες στον Αμερικανικό Λαό...!!!

Σε οργασμό προετοιμασιών για πιθανό διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ προς τον αμερικανικό λαό βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, όπως ανημέρ...

iran_1

Σε οργασμό προετοιμασιών για πιθανό διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ προς τον αμερικανικό λαό βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, όπως ανημέρωσε η γραμματέας του προεδρικού μεγάρου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν θα απευθυνθεί απόψε (βράδυ Τρίτης στις ΗΠΑ) στους Αμερικανούς. Όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, θα προβεί σε διάγγελμα προς τον αμερικάνικο λαό την Τετάρτη το πρωί (ώρα ΗΠΑ).




Την είδηση επιβεβαίωσε υψηλόβαθμη πηγή από την προεδρική κατοικία, την ίδια στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βρισκόταν σε σύσκεψη κορυφής με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, καθώς και των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Τραμπ μετά τις επιθέσεις

«Μέχρι στιγμής όλα καλά...» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά τα δύο κύματα πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν δύο αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και ότι διεξάγεται ο έλεγχος για καταστροφές ή ανθρώπινες απώλειες.

Έγραψε, δε, πως «μέχρι στιγμής όλα καλά...», προφανώς αναφερόμενος στον μέχρι στιγμής απολογισμό των καταστροφών και των πιθανών θυμάτων.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τον ισχυρότερο στρατό και ότι θα προβεί σε επίσημη δήλωση την Τετάρτη το πρωί.

Σε κλοιό ασφαλείας ο Λευκός Οίκος

Περιμετρικά του προεδρικού μεγάλου στην Ουάσιγκτον έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και τη αστυνομίας, αυξάνοντας στο μέγιστο το επίπεδο ασφάλειας για την πιθανότητα επίθεσης.

Τα σενάρια για το περιεχόμενο του διαγγέλματος Τραμπ είναι ανοιχτά σε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της επίσημης κήρυξης πολέμου στο Ιράν. Ωστόσο, τονίζουμε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα, ενώ έχουν μειωθεί και οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί σήμερα ή έστω τις επόμενες ώρες. Όλα όμως παραμένουν ρευστά. Προς το παρόν, γίνονται οι προετοιμασίες και αν κριθεί απαραίτητο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει σε παναμερικανικό δίκτυο στον αμερικανικό λαό.