Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Η Άγκυρα ψάχνει τους Κυπριακούς Exocet... Τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235 σάρωσε τις Κυπριακές ακτογραμμές!

Προκαλούν πάλι οι Τούρκοι σήμερα, τόσο στο Αιγαίο με υπερπτήσεις πάνω από νησιά μας, όσο και στην Κύπρο με την αποστολή κατασκοπευτικού ...


Προκαλούν πάλι οι Τούρκοι σήμερα, τόσο στο Αιγαίο με υπερπτήσεις πάνω από νησιά μας, όσο και στην Κύπρο με την αποστολή κατασκοπευτικού αεροσκάφους CN-235 MSA κοντά στις κυπριακές ακτές.






Σκοπός πιθανότατα του τουρκικού αεροσκάφους, αλλά και του τουρκικού γενικού επιτελείου, είναι οι θέσεις των κυπριακών κινητών πυραυλικών συστοιχιών Exocet, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο, για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.



Ο τουρκικός πανικός, αλλά και τ ακριβώς γύρευε το CN-235 στις κυπριακές ακτογραμμές, φαίνονται και από την παρακάτω ανάρτηση



Υπενθυμίζουμε ότι Χθες ανακοινώθηκε το σχέδιο της Εθνικής Φρουράς για την αναβάθμιση των συστημάτων MM40 Exocet κατά των πλοίων. Επί του παρόντος, οι κυπριακοί πύραυλοι διαθέτουν εμβέλεια 70χλμ, με τον εκσυγχρονισμό τους όμως, τα βλήματα των πυραύλων θα φτάνουν τα 180km, έχοντας εντός του βεληνεκούς τους, τα τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα αλλά και τις τουρκικές Φρεγάτες που τα συνοδεύουν κοντά στις κυπριακές ακτές.