Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ... Οι Αμερικάνοι ψάχνουν να βρούν αν Μπορεί να μεταδοθεί ο κοροναϊός μέσω δεμάτων που έρχονται από την Κίνα;

Κοροναϊός: Τι ισχύει με τα δέματα από Κίνα.  Στη συγκεκριμένη πτυχή του «θρίλερ» με τον νέο κοροναϊό εστιάζει δημοσίευμα της ιστορικής ...

Κοροναϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω δεμάτων από την Κίνα;

Κοροναϊός: Τι ισχύει με τα δέματα από Κίνα. Στη συγκεκριμένη πτυχή του «θρίλερ» με τον νέο κοροναϊό εστιάζει δημοσίευμα της ιστορικής εφημερίδας της Καλιφόρνια «The Mercury News». Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι καθημερινά αποστέλλονται από την Κίνα -και τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού- «αστρονομικοί» αριθμοί δεμάτων προς δεκάδες χώρες του κόσμου.




Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν το σενάριο μετάδοσης του κοροναϊού μέσω εισαγόμενων δεμάτων – προϊόντων.

«Γενικά, λόγω της περιορισμένης (σ.σ. χρονικά) επιβιωσιμότητας των κοροναϊών σε επιφάνειες, υπάρχει ένα πάρα πολύ μικρό ρίσκο διασποράς του από προϊόντα ή συσκευασίες που αποστέλλονται σε ένα διάστημα ημερών ή εβδομάδων και σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος» είπε στην εφημερίδα η Δρ. Νάνσι Μεσονιέρ, επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Παθήσεων του Αναπνευστικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τον νέο κοροναϊό. Ομως σύμφωνα με τη «The Mercury News», μελέτες για τους συγγενείς κοροναϊούς των SARS και MERS έδειξαν ότι (οι ιοί) επιβιώνουν μόνο για λίγες ώρες στις επιφάνειες αντικειμένων.